Рома победи с 2:0 Фиорентина в мач от 18-ия кръг

...
Рома победи с 2:0 Фиорентина в мач от 18-ия кръг
Коментари Харесай

Рома пречупи десетима от Фиорентина

Рома победи с 2:0 Фиорентина в мач от 18-ия кръг на Серия А. И двете попадения за " вълците " вкара Пауло Дибала.

Ключов миг за срещата настъпи още в 4-ата минута, когато Додо си изкара жълт картон. 24-годишният бразилец си заслужи и втори подобен, както и червен картон още в 24-ата минута на срещата, оставяйки " виолетовите " с човек по-малко. 

В 40-ата минута падна и първия гол за домакините, който бе дело на Пауло Дибала. Тами Ейбрахам откри съотборник си, който стреля от границата на накзателното, с цел да даде преднина на " вълците ". 

През второто полувреме още веднъж Рома бе по-активният тим. В 51-ата минута на мача Зеки Челик стигна до положително голово състояние като стреля в десния ъгъл на вратата. Стражът на Фиорентина обаче се оправи чудесно и мазета топката, която срещна и гредата преди да излезе. Три минути по-късно пък гостите комбинираха добре и Джакомо Бонавентура стреля от границата на наказателното, само че ударът му бе блокиран от бранител на Рома.

В 61-ата минута Тами Ейбрахам бе покрай втория гол за Рома, който да успокои срещата, само че изстрелът му вътре в пеналтерията бе прекомерно слаб, с цел да затрудни Пиетро Терачано. 

Решаващото попадение падна в 82-ата минута и още веднъж бе дело на Дибала. Аржентинецът още веднъж се възползва от хубаво подаване на Ейбрахам при страхотна контраофанзива на " вълците ", а по-късно прати и топката в мрежата за 2:0.

С тази победа Рома настига Лацио и Аталанта в класирането, като остава на седмото място единствено поради по-лоша голова разлика. Фиорентина пък заема 10-то място в таблицата с 23 точки от 18 мача.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР