Рома може да получи служебна загуба за мача си от

...
Рома може да получи служебна загуба за мача си от
Коментари Харесай

Сериозен гаф на Рома, грози ги служебна загуба

Рома може да получи служебна загуба за мача си от първия кръг на Серия „ А “ против Верона. Срещата приключи при нулево тъждество, само че има доста огромна възможност „ вълците “ да бъдат осъдени поради административна неточност при вписването на състава.

Проблемът е, че Амаду Диавара, който в 89-ата минута беше сменен от Гонсало Вияр, е бил картотекиран преди началото на сезона като част от играчите под 22 години. Бившият халф на Наполи обаче навърши 23 години на 17 юли.

В Серия „ А “ към този момент има сходен казус. През август 2016 година Сасуоло получи служебна загуба, макар че победи Пескара с 2:1. Поводът беше включването в игра на новото попълнение Антонио Рагуса в последните 20 минути на мача, само че не е бил деклариран в формалния състав на „ черно-зелените “ пред футболната лига.

Единствената малка врата, която Рома може да употребява, с цел да се отърве от наказването е във обстоятелството, че в листата на отбора има още свободни позиции за играчи над 22 години, а грешката не е съзнателно направена за да се освободи място за други футболисти в листата.

Още повече, че Амаду Диавара се води като развъртян в Италия футболист. Халфът е роден в Гвинея, само че 17-годишен става част от третодивизионния Сан Марино.

„ Вълците “ приключиха на пето място в Серия „ А “ през предишния сезон, а във втория кръг одобряват първенеца Ювентус.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР