Ролята на родителите за формирането на личността ни е незаменима.

...
Ролята на родителите за формирането на личността ни е незаменима.
Коментари Харесай

Дете, което е отхвърлено от баща си, трудно създава приятелства

Ролята на родителите за образуването на личността ни е незаменима. Според скорошно изследване обаче отхвърлянето от страна на бащата може да окаже съществено отрицателно въздействие върху някои страни от обществения ни живот.

Учените от университета в Пенсилвания се концентрират върху последствията от отхвърлянето на детето от един от родителите му върху по-нататъшния му живот. Изводите сочат, че децата, които са били отхвърлени от бащите си, доста по-трудно основават трайни обществени връзки в живота си и са по-склонни да израснат като социопати.

Разбира се, можете да си помислите, че всяка контузия в детството се отразява на по-нататъшния витален път, и това е по този начин. Както и че отхвърлянето от страна на всеки различен член на фамилията би довело до същите резултати, както отхвърлянето от страна на бащата. Само че изследванията сочат друго.

Изследването обгръща 687 деца в гимназиална възраст, които порастват в фамилии с двама родители, като разделят групите на осми, девети и десети клас. Резултатите са безапелационни, че отчуждените връзки и с майката, и с бащата водят до изострено възприятие на самотност и неустановеност у детето. Докато отхвърлените единствено от бащите си деца са предразположени към асоциален вид държание и са съвсем неспособни да основат другарства.

По материали от www.scarymommy.com

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР