Ролята на парламентите за разширяване на икономическото и секторното сътрудничество

...
Ролята на парламентите за разширяване на икономическото и секторното сътрудничество
Коментари Харесай

Разширяване на търговията обсъдиха председателите на парламентите на България и Виетнам

Ролята на парламентите за разширение на икономическото и секторното съдействие разискаха на среща ръководителите на законодателните институции Росен Желязков и Въонг Дин Хуе.

Повече от седем десетилетия Виетнам е наш приближен другар и значим сътрудник в динамично развиващия се район на Югоизточна Азия, подчертал ръководителят на Народното събрание Росен Желязков по време на среща на " четири очи ".

След разширението на политическия разговор на най-високо равнище имаме всички предпоставки за увеличение на стокообмена и вложенията сред двете страни подчертал Росен Желязков.

Времето е решето, което пресява хората и най-после остава единствено златото, нашето другарство е от предишния век и ще продължи и през идващия добавил той.

Председателят на Народното събрание Росен Желязков е изразил задоволство от динамичния политически разговор през последните години, който дава мощен подтик за по-нататъшно задълбочаване на двустранните връзки.



Председателят на Националното заседание на Виетнам Въонг Дин Хуе отбелязал, че в лицето на България Виетнам вижда другар и сътрудник, който може да му помогне да разшири наличието си на Балканите и в Европейски Съюз. Силно желаем усилване на връзките сред двете страни и разширението им в сферите на стопанската система, търговията, науката и образованието, показал той.



В програмата на визитата са планувани срещи на ръководителя на Народното събрание Росен Желязков с генералния секретар на Централния комитет на Виетнамската комунистическа партия Нгуен Фу Чонг, с министър-председателя на Социалистическа република Виетнам Фам Мин Чин и с президента на Виетнам Во Ван Тхьонг.

 
Меморандум за съгласие  подписа кметът на Казанлък в Ханой
 



Меморандум за съгласие за определяне на другарски връзки на съдействие сред виетнамския град Лай Чау и Казанлък подписа кметът на общината Галина Стоянова в Ханой. На формалната гала участваха ръководителят на Народното събрание Росен Желязков и ръководителят на Националното заседание на страната Въонг Дин Хуе.

Кметът на Казанлък Галина Стоянова е в Ханой дружно с българската парламентарна делегация, водена от ръководителя на Народното събрание Росен Желязков, която е на публично посещаване в Социалистическа република Виетнам.

В документа представителите на виетнамския град Лай Чау и община Казанлък се ангажират да подхващат ограничения за общо развиване и разширение на съдействието в съответни области. Предвижда се двете страни по меморандума постоянно да обменят информация за ситуацията в региона на социално-икономическото развиване, капацитетът, мощните страни, желаните политики и да предизвикват вложенията в производството и бизнеса в другите сфери.

Предвижда се град Лай Чау и община Казанлък да създават годишни проекти за съдействие, които да се утвърждават за всяка година след разискване на постигнатото през миналата и одобрение на проект на дейностите за идната година.
Като предпочитани области за взаимоотношение в меморандума са посочени – поощряване на вложенията, продан на информация, поддръжка за образование, трансфер на технологии, съдействие в региона на туризма, културата, професионалното образование и науката.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР