Ролята на държавата във времена на социално-икономическа криза като сегашната

...
Ролята на държавата във времена на социално-икономическа криза като сегашната
Коментари Харесай

Благовест Кирилов: Актуализацията на бюджета трябва да бъде работеща за хората

" Ролята на страната във времена на социално-икономическа рецесия като сегашната в действителност е да оказва помощ на най-уязвимите. Бюджетът е уравновесен и да има повече разноски, само че в този момент е момента за това. Надявам се той да бъде признат оптимално бързо, с цел да не закъсняват и антикризисните ограничения. " Това съобщи националният представител от парламентарната група на “БСП за България “ Благовест Кирилов в ефира на Nova News, оповестиха от пресцентъра на партията.

" Дискусията е открита. В момента има над 130 оферти за бюджета, което е прекомерно, тъй като опозицията в лицето на Бойко Борисов е шизофренна. От една страна споделят, че имаме дисбалансиран бюджет, а от друга желаят да се заложат доста повече разноски. Освен това техните депутати саботираха съвещанията, а в това време споделят, че е належащо да се гласоподава. Трябва да се откри синхрон и да се одобри една актуализация на бюджета, която да е работеща за хората ", сподели още той и добави, че сред двете четения социалистите имат няколко в допълнение импортирани оферти, които касаят превоза в дребните селски райони.

Според Благовест Кирилов от позиция на актуализацията има доста неща основаващи се на ефикасното ръководство, което е било заложено и в самото съдружно съглашение. " Диалогът е отворен с всички браншове и считаме, че ще се откри решение за всеки един от тях ", акцентира социалистът.

" Трябва да бъдем отворени за диалози с всички страни, в това число и с " Газпром ". Когато приказваме за диверсификация това не значи, че би трябвало да изключим едната страна, с цел да включим другата. Означава да можем от голям брой източници да получаваме своите запаси и надлежно да получаваме както гаранции за доставките, по този начин и допустимо най-хубавата цена ", разяснява националният представител от Българска социалистическа партия по отношение на доставките на газ и акцентира, че би трябвало да бъде открито допустимо най положителното решение за българския народен интерес.

В умозаключение Благовест Кирилов сподели, че предстоят договарянията за сформиране на държавно управление и от Българска социалистическа партия ще видят по какъв начин да подходят към тях, откакто стане ясно по кое време ще се случат и в какъв формат ще бъдат извършени.

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в!

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР