Ролера за лице се използва за масаж. Може да звучи

...
Ролера за лице се използва за масаж. Може да звучи
Коментари Харесай

Ролер за лице – нефрит или кварц. Как да изберете и как да масажирате?

Ролера за лице се употребява за масаж. Може да звучи банално, само че тази процедура може да донесе доста изгоди за хубостта, както е знаел още елитът на античен Китай. Тогава един ролер за лице се е считал за първокласен артикул и не всеки е могъл да си го разреши. Днес можете да избирате от няколко типа ролери, най-популярните от които са нефритения и кварцовия ролер. С какво се разграничават? Как вярно да правите масаж? Ето отговорите на всички ваши въпроси!

Какво е ролер за лице?

Произходът на разкрасяващата ролка или ролер датира от античен Китай. Инструментът се употребява за поддържане на кожата красива и млада. Тогава той бил изработен от нефрит, доста издирван драгоценен камък, прочут като „ камъкът на небето “, който бил освен хубав, само че и потребен. В антични времена маите и египтяните са употребявали естествено хладните свойства на нефрита, с цел да натоварят мускулите по време на масаж. Тогава се е считало, че нефрита е мост сред този и оня свят.

Ролер, прочут още като масажор, се употребява за масаж на лицето. Тази процедура има релаксиращ и подхранващ резултат, в това число ускорява кръвообращението, което прави кожата по-стегната, по-гладка а цвета й постоянен.

Добрият валяк е изработен от същински скъпоценни или полускъпоценни камъни. Обърнете внимание на структурата на ролката, тъй като някои от тях имат две страни, по-голямата от които се употребява за масаж на по-големи зони от лицето, като чело, бузи, челюсти, а дребна ролка – за масаж на слепоочията и към очите.

Ролер за лице – изгоди

Освен красивия си външен тип, ролките за лице имат необятен набор на деяние освен за кожата, само че и за нашето богатство. Масажирането е елементарна процедура, която може да донесе доста изгоди на кожата, също така понижава напрежението и облекчава напрежението.

Ефекти, които ролката за лице може да донесе:

  • Подобрява кръвообращението на лицето, което прави кожата по-стегната;
  • Намалява подуването, тъмните кръгове и подпухналостта, основно с помощта на прохладата на камъка;
  • Намалява видимостта на фините бръчки, тъй като масажът отпуска мускулите;
  • Успокоява кожата, при изискване че камъкът е изстинал (затова да вземем за пример нефритения ролер се предлага да се съхранява в хладилник);
  • Помага при възпалени синуси, както демонстрират някои проучвания.
  • Разнася артикули за грижа за кожата – когато употребявате ролки с масло или лосион, масажните дейни съставки проникват по-дълбоко в кожата.

Тук си коства да упоменат няколко мита, зародили към масажорите за лице. Един от тях е вярването, че можете да отслабнете в лицето с ролка за масаж на разположение – за жалост това не е правилно. Единственото решение тук е диета и намаляване на цялото тяло, само че методът, по който работи ролката (масаж и помощ за изхвърляне на течности) може краткотрайно да направи лицето ви да наподобява по-слабо.

Има и добра вест – ролерът може да ви помогне краткотрайно да контурирате лицето си, при изискване че процедурата е осъществена вярно (търкаляне под ъгъл и натискане на ролера надолу зад ухото, с цел да насочите непотребната течност към лимфните възли). Освен това масажорът оказва помощ за изхвърлянето на токсините защото подтиква лимфния дренаж, усилва притока на кръв и усъвършенства циркулацията.

Видове ролери за лице

Тази дребна джаджа за масаж на разположение най-често се прави от зелен нефрит или розов кварц. Освен това може да срещнете аметист (лилав), обсидиан и авантюринови ролки, които се бъркат с нефрита заради зеления им цвят.

Масажори, направени от камъни като дъгов флуорит в цветовете на виолетово, зелено и сиво или черен обсидиан, са по-малко известни.

Що се отнася до свойствата на грижа на ролките, те са идентични, без значение от типа на камъка. Те се употребяват за масаж, като нежно работят върху лицевата тъкан, отпускат мускулите и освобождават насъбраните отрови. В резултат на това кожата става по-стегната и блестяща, с по-равномерен колорит, торбичките под очите и тъмните кръгове очевидно понижават и даже се заличават.

И по този начин, по какъв начин се разграничават ролките една от друга, да вземем за пример кварцът от нефрита? Първата разлика ще забележите сами, тъй като се отнася до цвета. По-важно обаче е какво носят със себе си, защото в китайската просвета всеки от тези камъни има разнообразни функционалности и носи разнообразни изгоди за тялото и духа. Така че е невероятно да се каже дали някоя от тези ролки е по-добра или по-лоша – всичко зависи от вашите потребности, изключително от духовните.

1. Нефритен ролер за лице

Нефритът е естествено студен камък и както знаете, потреблението на охлаждащи ролки може да усили успеваемостта на процедурите, което евентуално сте открили сами, когато употребявате очни ролки с топка или лед под очите.

Нефритеният валяк се употребява за масаж на лицето от епохи в източните култури. Най-често е в зелени цветове, като най-впечатляващ е изумруденият нефрит, само че има и светлозелен нефрит, а даже и бял розов, кафяв, черен или жълт. Китайците имат вяра, че този камък извлича негативна сила и оказва помощ на тялото да възвърне вътрешния си баланс, укрепва тялото, защищава от отмалялост и удължава живота. Препоръчва се изключително при бъбречни или чернодробни болести.

Нефритът е мощен талисман и би трябвало да се избира от хора зодия: Везни, Лъв, Телец, Дева и Риби. Нефритът се смята за камък, който притегля благосъстояние.

2. Кварцов ролер за лице

В китайската просвета кварцът се употребява за прочувствени проблеми и болежка. Помага в битката с главоболие, по-специално болки в ставите и мускулите. Може да помогне и при стрес и бодърствуване. Смята се също, че кварцът облекчава проблеми със сърцето и кръвоносната система и предизвиква плодовитостта. Легендата споделя, че изискуем основаването на кварца на Адонис и Афродита, чиито капки кръв попаднали върху камъка и го оцветили в светлорозов цвят. Затова се счита, че този камък излъчва трептения на обич и огромно възприятие на наслада.

Ролер от розов кварц, за разлика от нефритената, е по-тежка и задържа студа по-дълго.

Кварцът като минерал се отнася към знаците на зодиака: Телец, Везни и Козирог .

3. Ролер от аметист

Аметистът се назовава камъкът на хармонията и релаксацията – оказва помощ за концентрацията и успокояването, по тази причина се предлага при стрес и проблеми със заспиването. Този камък облекчава мигрена, а също по този начин оказва помощ да се отървете от психически контузии и облекчава признаците на нервни болести.

Смята се, че ролката с аметист, заради успокояващия резултат на камъка, ще бъде изключително потребна в грижата за куперозната кожа.

Аметистът е съвършеният камък за хората от зодия: Овен, Дева, Скорпион, Стрелец, Козирог и Риби .

Кой ролер за масаж на разположение да изберете?

Както към този момент стана ясно, всеки камък в действителност има еднакъв резултат върху кожата и тук изборът е по-фокусиран върху естетическите и духовните аспекти. Също по този начин е значимо това, че кварцовата ролка е по-хладна от нефритената ролка, което я прави по-способна да се оправя с подуването. Така че, без значение дали вярвате в силата на подсъзнанието и силата на предметите, или държите на земята, както кварцът, по този начин и нефритът и аметистът ще имат позитивен резултат върху положението на вашата кожа.

Масажорите се разграничават по структура. Някои имат две ролки от двете страни, в това число една по-малка и една по-голяма, или две по-големи; има и ролки с една ролка или топка, с която се масажира сензитивната кожа към очите. Някои имат ролка с гладка повърхнина, а другата има специфични издатини, които могат в допълнение да понижат подпухналостта и да усилят резултата на масажиране. Предлагат се масажори с спомагателни функционалности като изстудяване или осцилация. И точно структурата би трябвало да се вземе поради при избора на ролер за лице.

Как да масажирате?

Използването на ролер за лице е дейно единствено в случай че спазвате няколко съществени правила и постоянно масажирате лицето си.

Най-добре е да масажирате с ролер един път дневно за най-малко 5 минути, в разнообразни направления, т.е. изпод нагоре, от вътрешната страна на открито. Движенията би трябвало да се повторят 5-10 пъти за всяка част на лицето. Съобразете силата на масажа с вашите желания, като не забравяте, че масажът на лицето би трябвало да бъде на първо място прелестен и незабавно щом почувствате болежка, спрете да масажирате.

Кратко управление за това по какъв начин да масажирате лицето си:

  1. Почистете усърдно кожата на лицето преди процедура;
  2. Нанесете крем, масло или серум върху лицето си, с цел да осигурите плъзгане;
  3. Започнете да масажирате от шията, с цел да отворите лимфния дренажен канал. Не се движете напред-назад, просто плъзнете ролката в една посока;
  4. След това завъртете ролката от челюстта (линията на челюстта) към ухото и от челюстта към скулата;
  5. Масажирайте бузите нагоре и надолу към ухото, т.е. от носа към ушите;
  6. Когато масажирате челото, поставете ролката в точката, където двете вежди се срещат, и по-късно се придвижете към линията на косата;
  7. За да премахнете токсините, завъртете ролера, като плъзнете от страните на челюстта до основата на врата, с цел да ги натиснете към лимфните възли зад ушите;
  8. За да наблегнете скулите, можете да масажирате от челюстта нагоре към скулите.

Ще получите най-хубави резултати, като първо охладите ролката. Освен това охладеният камък работи доста по-добре на кожата, с изключение на всичко друго успокоява раздразненията, понижава отока и затваря разширените пори. В резултат на това кожата наподобява освежена и по-отпочинала.

Ролерът за лице също може да помогне при главоболие – вместо да вършиме общоприет масаж на слепоочията, можете да употребявате охладен масажор.

Ролер за лице – обобщение

Ролките за лице безспорно са един от най-старите аксесоари за грижа за лицето. Днес за тяхното потребление приказва не модата, а резултатите от масажирането на лицето. Сред тях има очебийно усъвършенстване във типа на кожата, която става по-подхранена и опъната. Почитателите на азиатските масажисти означават, че постоянното търкаляне вкъщи може да донесе повече изгоди от елементарния масаж с ръце или даже от професионални процедури в салон за хубост.

Ако се чудите кой ролер за лице да изберете, не забравяйте, че всеки камък има главно едни и същи грижи, разликата е по-скоро във връзка с структурата, силата и духовните въпроси. По предписание масажорите отстраняват токсините от кожата, плитките фини линии и бръчки и облекчават напрежението в главата.

Източник: spiritell.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР