Рокзвездите Ерик Клептън, Питър Гейбриъл и Брайън Ино, бившият му

...
Рокзвездите Ерик Клептън, Питър Гейбриъл и Брайън Ино, бившият му
Коментари Харесай

Звездна петиция иска Франкфурт да свали забраната на Роджър Уотърс

Рокзвездите Ерик Клептън, Питър Гейбриъл и Брайън Ино, някогашният му сътрудник от " Пинк Флойд " Ник Мейсън, актрисите Сюзан Сарандън и Джули Кристи, философите Ноам Чомски и Габор Мате, режисьорът Кен Лоуч и мн. други са подписали петиция, в която настояват градският съвет на Франкфурт да анулира наложената възбрана на Роджър Уотърс.

Преди месец управата на града анулира едностранно планувания за 28 май концерт на музиканта във " Фестхале " поради " упоритото антисемитско държание " на някогашния фронтмен на " Пинк Флойд ". Петицията бе стартирана от американската комедиантка и политическа коментаторка Кейти Халпер, само че бързо притегли поддръжката на огромни имена.

" Критиката на Уотърс към метода, по който Израел се отнася към палестинците, е част от неговата дълготрайна битка за правата на индивида по целия свят ", се споделя в петицията. " Той има вяра, че " всички наши братя и сестри, по целия свят, без значение от цвета на кожата им или дълбочината на джобовете им, заслужават равни човешки права съгласно закона ". По отношение на Израел и Палестина той споделя: " Моята платформа е елементарна: тя е използване на Всеобщата декларация за правата на индивида от 1948 година за всички наши братя и сестри сред река Йордан и морето. Антисемитизмът е непоносим и расистки и аз съдя това безусловно, дружно с всички форми на расизъм ", представен е музикантът.

" Властите в Германия, уредниците на концерти и музикалните платформи не би трябвало да се поддават на натиска на лица и групи, които биха предпочели музиката на Роджър Уотърс да я няма, в сравнение с да се ангажират с проблемите, които тя акцентира ", приключва писмото. 

Петицията е подписана от над 10 000 души досега и може да се откри на change.org. Междувременно бе разпространена и втора петиция, която подкрепя позицията на общинарите. 

Неотдавна Поли Самсън - брачна половинка на китариста Дейвид Гилмор и текстописка в късните албуми на " Пинк Флойд ", назова Уотърс " апологет на Путин ", " развален до дъното на антисемитската си душа ", " лъжовен, граблив, двуличен, пеещ на плейбек, женомразец, мегаломан ". Гилмор поддържа Самсън, разяснявайки, че  " всяка дума е доказуема истина ". 79-годишният Роджър Уотърс си навлече доста рецензии и със своята позиция за войната в Украйна, изразявайки неколкократно проруски позиции и наричайки нашествието на Путин " предизвикана ". 

Заради тези негови изказвания Роджър Уотърс е нежелателен и в Полша, където трябваше да концертира на 21 и 22 април. Двете авансово оповестени дати за Краков не попадат в графика на турнето This Is Not a Drill още от предходната есен. На 21 април към този момент е плануван различен концерт - в Болоня, Италия.

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР