рокодилите са най-големите и най-тежките влечуги. Те са най-близко свързаната

...
рокодилите са най-големите и най-тежките влечуги. Те са най-близко свързаната
Коментари Харесай

Любопитни факти за бебетата крокодили

рокодилите са най-големите и най-тежките влечуги. Те са най-близко свързаната с птиците съществуваща и през днешния ден група животни. Колко обаче знаете за новоизлюпените крокодили?

Във видео на описват:

Малкото, новоизлюпено крокодилче е дълго 28 см. То обаче не е единствено. Скоро се излюпват и другите му 50 братя и сестри. Храбрата им майка брани гнездото от 85 дни. В идващите месеци те ще се нуждаят от закрилата ѝ още повече. Бебетата ще пристъпят в рисков свят, където размерът има значение.

Всеки бранш на реката е доминиран от наедрял, нападателен мъжага. Той прогонва, убива и даже изяжда противниците си. В цялостен контрастност, женските, като майките на момчетата, са единствените влечуги на Земята, които се грижат за дребните си.

Тя деликатно изравя бебетата си. Малките смело се насочат към свободата. Без помощта на майката множеството крокодилчета ще загинат. Защото другите крокодили, гущери и риби излизат на лов за младата плячка. Малките крокодилчета остават в плитчините през първата нощ под зоркия взор на своя телохранител. Майката безусловно спи с едно отворено око и единствено обособени дялове от мозъка ѝ се изключват, с цел да отпочинат.

Повече за живота на новоизлюпените крокодили вижте във видеото.

По темата
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР