Роко Балдели стана най-младият бейзболен треньор в историята, спечелил наградата

...
Роко Балдели стана най-младият бейзболен треньор в историята, спечелил наградата
Коментари Харесай

Дебютант в професията е Мениджър на годината в МЛБ

Роко Балдели стана най-младият бейзболен треньор в историята, спечелил премията " Мениджър на годината " в МЛБ, откакто бе определен за №1 в Американската лига през 2019 година При това 38-годишният ментор на Минесота Туинс го стори още в дебютния си сезон в специалността. През миналата акция той изведе " близнаците " до 101 победи, единствено с една по-малко от върха в 119-годишната история на клуба, подложен през 1965 година

В гласуването на асоциацията на бейзболните публицисти в Северна Америка (BBWAA) Балдели изпревари с дребна преднина мениджъра на Ню Йорк Янкис Аарън Буун. И двамата бяха посочени по 13 пъти преди всичко в 30-те анкетни карти, само че треньорът на Минесота имаше също и 13 втори места против 9 за сътрудника си. В последна сметка Балдели събра 106 т. по системата 5-3-1 за позициите до трета, а Буун остана втори с 96 т. Топ 3 добави Кевин Кеш (Тампа Бей Рейс) с 33 т.



В Националната лига наградата " Мениджър на годината " заслужи наставникът на Сейнт Луис Кардиналс Майк Шилд. 51-годишният експерт от Шарлът се трансформира в първия притежател на премията, който в никакъв случай не е играл бейзбол на професионално равнище.

Резултатите от вота демонстрираха, че Шилд е подложен преди всичко по-малко пъти от сътрудника си отпред на Милуоки Бруърс Крейг Каунсел – 10 против 13, само че пък има 14 против 6 втори места. Общият общ брой е 95 т. против 88 т. в интерес на мениджъра на " чинките " против този на " пивоварите ". Трети в крайното класиране се подреди миналогодишният победител в категорията Брайън Сниткър (Атланта Брейвс) с 45 т.



Под управлението на Майк Шилд тази година Сейнт Луис завоюва първа купа в Централната дивизия на НЛ след 2015 година В паузата за Мача на звездите отборът беше на трета позиция, само че с доста мощна втора половина на сезона (47-27) приключи с шампионски баланс 91-71.

В седмицата на самостоятелните награди в Мейджър лийг остава BBWAA да раздаде двете най-престижни оценки – " Сай Йънг " и MVP. Най-добрите питчери в двете лиги ще бъдат оповестени късно довечера, а най-полезните играчи ще бъдат поднесени за десерт на следващия ден.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР