Рокадите в МВР са с политически цели, заяви бившият вътрешен

...
Рокадите в МВР са с политически цели, заяви бившият вътрешен
Коментари Харесай

Иван Демерджиев: Рокадите в МВР са с политически цели

Рокадите в Министерство на вътрешните работи са с политически цели, съобщи някогашният вътрешен министър Иван Демерджиев. Смяната на фрагменти в системата е и извършване на сюжетите от изтеклите политически записи от националното съвещание на “Продължаваме смяната ”.

Кабинетът има невиждано болшинство и вместо да работи, си търси зложелател в лицето на президентската институция, съобщи още Демерджиев.

Той посочи, че е работил добре със настоящия вътрешен министър Калин Стоянов, който преди този момент бе шеф на ГДБОП.

Според Демерджиев все още приоритет на министерството и на държавното управление са най-вече локалните избори. Бившият вътрешен министър счита, че оставката на основния секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров е резонна, тъй като е бил осъществен. А заместникът на Тодоров Живко Коцев – дефинира като доста добър експерт.

Но не може при всяка промяна на политическото управление, да бъдат сменяни всички ръководители по места, безапелационен е някогашният длъжностен вътрешен министър.

Демерджиев посочи, че статуквото се бетонира, а съдружният сътрудник се пробва да му помогне посредством плана за промени в Конституцията.

Бедствието по Южното Черноморие съгласно Демерджиев не е единствено по виновност на природата. След стихията се видяха тръби, неприятно строителство на пътища, на мостове и на инфраструктура, посочи той, като не чака останалите сътрудници в некоалицията да създадат съответно следствие.

“Борисов остави Денков да се оправя самичък в обстановката, а пък министър председателят реагира несъответстващо в нея ”, подлага на критика Демерджиев. Той се пошегува иронично и с пиар акцията на министъра на туризма Зарица Динкова с костенурките, като се надява въпреки всичко те да са живи. Държавата отсъстваше от наводнението, присъствието на премиера на компенсира отсъствието на министрите, армията не бе дейно привлечена, силите на Министерство на вътрешните работи също не бяха съответно употребявани, заключи Демерджиев.

Липсата на страната на терен, липса на министри, които да основат организация неизбежно води до последствия, сподели още той.

Бившият вътрешен министър отхвърли изказванията, че ще се кандидатира за кмет на Пловдив, оповестява БТВ.

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР