Рокади в седем районни полицейски управления в София, за това

...
Рокади в седем районни полицейски управления в София, за това
Коментари Харесай

Сменят шефовете на седем РПУ-та в София заради недостатъчен контрол


Рокади в седем районни полицейски ръководства в София, за това заяви служебният вътрешни министър Иван Демерджиев на брифинг в Министерство на вътрешните работи.

„ Още през предходната седмица дадох поръчка, че предстоят рокади в Столична дирекция на вътрешните работи, които ще обиден РПУ-тата в столичната дирекция. Повод за тези рокади са осъществените инспекции. Хората, които ще сменим, не са установявали полицейски чадър върху никого, само че не са осъществили задоволителен надзор, не са основали нужната организация на работа, тъй че да не се стига до случаи, до другия случай с злополуката на Околовръстното в София и още няколко фрапантни случаи “, добави той.

Това са:

2 РПУ при Столична дирекция на вътрешните работи на мястото на комисар Венелин Станков ще бъде назначен контрольор Иван Дойчев.

3 РПУ при Столична дирекция на вътрешните работи на мястото на комисар Александър Александров ще бъде назначен основен контрольор Ивайло Величков.

4 РПУ при Столична дирекция на вътрешните работи на мястото на комисар Румен Костадинов ще бъде назначен основен контрольор Кристиан Тонев.

5 РПУ при Столична дирекция на вътрешните работи на мястото на комисар Мариета Иванова ще бъде назначен основен контрольор Пламен Максимов.

6 РПУ при Столична дирекция на вътрешните работи на мястото на комисар Делян Гешев ще бъде назначен комисар Пламен Колев.

7 РПУ при Столична дирекция на вътрешните работи на мястото на комисар Ани Петрова ще бъде назначен основен контрольор Радостин Ангелов.

8 РПУ при Столична дирекция на вътрешните работи на мястото на комисар Валери Симеонов ще бъде назначен комисар Светослав Стойков.

„ Без да се създадат рокади няма по какъв начин да обезпечим положителната организация и надзор в тези РПУ-та. На освободените от позициите чиновници ще бъде препоръчана работа в други структури на Министерство на вътрешните работи, съгласно техните професионални качества и благоприятни условия, които ще бъдат преценени от управлението “, добави служебният вътрешен министър.

„ Не става въпрос за чистка, става въпрос за преценка на политическото и професионалното управление вследствие на осъществени сложни инспекции в тези районни ръководства и установените недостатъци по организацията и контролът в работата. Екипът, който се назначава, е напълно решение и предложение на ръководителят на Столична дирекция на вътрешните работи. При слаби резултати естествено ще последва и реакция “, съобщи основният секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров.



Той добави, че концепцията на ротациите е да се увеличи контрола, дисциплината и организацията на работа в Столична дирекция на вътрешните работи.

Смяна на шефовете на ОДМВР-Пловдив и ОДМВР-Кюстендил

Сменя се и шефът на ОДМВР-Пловдив старши комисар Димитър Балев, на негово място ще бъде назначен комисар Костадин Костадинов.

„ В този случай се касае за молба на господин Балев, извънредно сме удовлетворени от неговата работа, претекстовете са напълно персонални и молбата му беше задоволена “, съобщи Демерджиев.

Вторият случай е промяна на шефа на ОДМВР-Кюстендил, където на мястото на старши комисар Светослав Григоров ще бъде назначен комисар Георги Ванев.

„ Старши комисар Григоров си разреши жестоко да наруши разпоредбите за срещи с политически лица и написания ред за това. Позволи си да ме излъже непосредствено в очите, че не е осъществявал такива срещи и разумната последица от това е да се разделим с него “, сподели служебният вътрешен министър.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР