Рокади по върховете в ГДБОП се обсъждат под сурдинка в

...
Рокади по върховете в ГДБОП се обсъждат под сурдинка в
Коментари Харесай

Само във Фрог: Рокади по върховете в ГДБОП се обсъждат под сурдинка

Рокади по върховете в ГДБОП се разискват под сурдинка в службите за сигурност. Мълвата, че шефът на антимафиотите Ивайло Спиридонов ще бъде заменен, се носи още преди у нас да бъде въведено изключително състояние поради ковид. Това оповестиха за Фрог нюз източници от службите.
Според тях точно пандемията е една от аргументите да не се извършат кадрови промени във ведомството, което се бори с проведената престъпност. В политическите среди настойчиво се разяснява, че две лобита се боричкат да овладеят стратегическия пост. Едното е на така наречен „ Библиотекари “, които желаят в стола на шеф да седне актуалният зам.-шеф Стоян Темелакиев. Преди да влезе в състава на управлението, той е отговарял директно за сътрудниците под прикритие. Като негатив се разяснява фактът, че от няколко години в това звено има текучество на фрагменти. Споделят се и други негативи, които съгласно вътрешни хора, се отразявали върху успеваемостта на най-тайното звено в системата на Министерство на вътрешните работи.

За шефското място настойчиво се спряга и другият от заместниците на Спиридонов- Любомир Янев. Твърди се, че той имал мощната поддръжка от кабинета на основния прокурор Иван Гешев. Именно затова болшинството от антимафиотите „ залагат “ в негова изгода. Преди ГДБОП, Янев е бил служител на реда в Столична дирекция на вътрешните работи. Припомняме ви, че откакто Спиридонов оглави антимафиотската работа, доста огромна част от сътрудниците му в столичната полиция го последваха.

В продължение на пет години, до момента в който Ивайло Спиридонов е отпред са ГДБОП, на няколко пъти настойчиво се разясняваше неговата промяна. Не е загадка, че до момента в който основен прокурор бе Сотир Цацаров, той на няколко пъти обществено го „ захапа “ за неналичието на резултати по линия на битката с корупцията. Все още антимафиотите са уверени, че Спиридонов минава за любим на премиера Бойко Борисов и това му е избавило „ главата “ до момента.

Не е загадка, че ГДБОП е една от „ обичаните “ служби на политиците поради информацията, която се събира в нея. Не инцидентно когато Пламен Орешарски стана министър председател, първата рокада, която бе направена от Народното събрание, бе обвързвана това ГДБОП да мине под шапката на ДАНС, а новата мегаструктура да бъде управлявана от Делян Пеевски.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР