Рокадата е скандална! Каквато и да е целта – не

...
Рокадата е скандална! Каквато и да е целта – не
Коментари Харесай

Калоян Методиев призова за незабавна оставка на служебния премиер Димитър Главчев

" Рокадата е скандална! Каквато и да е задачата – не е работа на водач на политическа паритя, която е участник в изборите, да подрежда на длъжностен министър председател да сменя даден министър или да организира каквато и да е кадрова политика. " Това разяснява в изявление пред Euronews някогашният консултант на президента Румен Радев и политолог Калоян Методиев.

По думите му служебните кабинети в цяла Европа се занимават единствено и само с провеждането на почтени избори и би трябвало да го вършат неутрално, равноотдалечено от всички партии, без да се занимават с настояща политика. " А ние стигаме до обстановка, в която водачът на ГЕРБ изиска от Главчев да смени външния министър, неразбираемо с какви претекстове, и Главчев един час по-късно внася искане до президента за промяната му ", разяснява Методиев.

Политологът прикани за незабавна оставка на служебния министър председател Димитър Главчев. " Той не може да подсигурява, че е безпристрастен, че не извършва волята на Борисов и че ще организира почтени избори. Второ - Главчев не може да се върне и в Сметната палата, тъй като Сметната палата управлява целия държавен бранш от позиция на финансите му и там също ще остане подозрението, че извършва волята на същия този Борисов ", споделя Методиев.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР