Рокада на върха в ГЕРБ: Борисов начело на партията и

...
Рокада на върха в ГЕРБ: Борисов начело на партията и
Коментари Харесай

Рокада на върха в ГЕРБ: Борисов начело на партията и в НС


Рокада на върха в ГЕРБ: Борисов отпред на партията и в Народно събрание. Рокада на върха в ГЕРБ. Десислава Атанасова е подала оставка като народен представител от ГЕРБ-СДС.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов публично е вписан като ръководител на парламентарната група (ПГ) на ГЕРБ-СДС. Това сочи информация на страницата на Народното събрание (НС). За смяната заяви самият Борисов пред публицисти в Народното събрание на 10 януари, когато разгласи, че техният претендент за Конституционния съд (КС) е Десислава Атанасова.

Атанасова бе определена от Народното събрание за член на Конституционния съд (КС) в петък. За да бъде призната оставката й, тя следва да се гласоподава от Народното събрание (НС).

За да може да заемат новите си длъжности, тя и Борислав Белазелков следва да положат и клетва. Тя е планувана за петък. Президентът Румен Радев обаче нападна избора им пред Конституционен съд и прикани клетвата да се отсрочи до решение на разногласието., написа „ Флагман “ базирайки се на пресцентъра на Народното събрание.

Справка в уеб страницата на Народно събрание сподели, че към този момент се е осъществила и промяната на ръководителя на Парламентарната група (ПГ) на ГЕРБ-СДС. Вместо Десислава Атанасова лидер към този момент е Бойко Борисов, който и си бе действителният водач на групата. Че това ще се случи, той заяви още на 11 януари.

След тази рокада с Борисов тя към този момент се води редови член на ПГ на ГЕРБ-СДС.

Като заместник-председатели на ПГ на ГЕРБ-СДС са записани Деница Сачева, Рая Назарян, Румен Христов (председател на СДС) и Теменужка Петкова.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР