Рожденият ден на крал Чарлз ще бъде отпразнуван тази събота,

...
Рожденият ден на крал Чарлз ще бъде отпразнуван тази събота,
Коментари Харесай

Защо крал Чарлз има 2 рождени дни и кога са те?

Рожденият ден на крал Чарлз ще бъде отпразнуван тази събота, 17 юни. Очаква се празненствата да бъдат изключителна проява на помпозност из лондонските улици.

Истинският рожден ден на монарха в действителност е на 14 ноември, само че за какво Чарлз чества през юни и отбелязва рождения си ден два пъти?

Официалните празненства във връзка рождените дни на монарсите постоянно се изместват и не са на самия празничен ден, изключително в случай че рожденият ден на краля или кралицата не се пада през лятото.

Крал Едуард VII е роден на 9 ноември, само че формалното тържество се е провеждало през май или юни според от положителните прогнози за времето.

Именно това е и повода рожденият ден на крал Чарлз да се чества през юни - поради потребността от хубаво време за провеждането на парада, прочут като Trooping the Colour.

По същата причина рожденият ден на кралица Елизабет, който е на 21 април, се празнуваше всяка година през юни.

Припомнете си тук последния церемониал в чест на кралица Елизабет през 2022 година - единствено три месеца преди на почине на 8 септември:
 Последен ден от тържествата по случай платинения празник на кралицата  Последен ден от тържествата по случай платинения празник на кралицата  Последен ден от тържествата по случай платинения празник на кралицата  Последен ден от тържествата по случай платинения празник на кралицата
 
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР