Рождени дни, партита, срещи с приятели – понякога всички преяждаме.

...
Рождени дни, партита, срещи с приятели – понякога всички преяждаме.
Коментари Харесай

7 съвета за справяне с преяждането

Рождени дни, празненства, срещи с другари – от време на време всички преяждаме. Ако е понякога, няма проблем. Средно дамите би трябвало да одобряват към 2000 калории дневно, а мъжете към 2600. Превишаването на това количество не е причина за терзания. Няма да окаже огромно въздействие върху цялостното ви здраве, само че ще аргументи краткотрайни неприятни признаци като болки в стомаха, отичане, проблеми с храносмилането, гадене и сърцетуптене. Обикновено тези признаци минават от единствено себе си, откакто храносмилателната система се задейства. Ето няколко съвета по какъв начин да се почувствате по-комфортно в такива случаи:

1. Избягвайте напрежението.
Много от нас изпитват виновност и скрупули след преяждане. Ако се случва рядко, няма да натрупате непотребни килограми или да страдате от дълготрайни последици. Но, в случай че асоциирате виновността с яденето, това може да докара до нездравословно отношение към храната. Вместо да се стресирате за предишното, планирайте какво може да извършите в околните дни.

2. Не лягайте по тил.
 Седем неща, които се случват когато преядем Седем неща, които се случват когато преядем
Чудите се за какво не е добра концепция да преяждате? Внимавайте като сядате на маса!  1. Стомахът ви се разтяга. " Стомахът ви е доста ел...
След щедро хранене, нормално се усещаме изтощени и ни се приспива. Опитайте се да устоите на това предпочитание и да не лягате по тил. Това ще усили храносмилателните ви проблеми. Ако ви е мъчно да се движите, пробвайте най-малко да стоите прави. Дори и по този начин горите малко калории.
3. Водата
Усещането от отичане след щедро хранене се предизвиква от приемането на натрий. С водата част от натрия, признат с храната, ще се изхвърли. Но помнете, не прекалявайте с водата. Ограничете се до 1 чаша след хранене, пийте я постепенно. Продължете да пиете вода през целия ден в дребни количества. Ако прекалявате с течностите, те ще разширят стомаха ви и ще се чувствате още по-зле.
Ако желаете да избегнете преяждането, пийте вода половин час преди хранене. Така количеството храна, което ще приемете, ще бъде доста по-малко.  
4. Избягвайте газирани питиета.
 Как да се оправим с преяждането Как да се оправим с преяждането
Всеки има такива дни. Голяма паница спагети, след това шоколад и чипс на дивана. Разбира се, човек може да си разреши това наслаждение. Но о...
Пиейки газирани питиета, вие поглъщате газ, който изпълва храносмилателната ви система. Организмът ви към този момент е уплашен от преяждането, тъй че содата единствено утежнява тежестта, която изпитвате. Подсладените питиета понижават процеса на изгаряне не мазнините и по този метод тялото складира повече мазнини, изключително в случай че ги пиете директно след богата на протеини храна.

5. Разхождайте се.
Това няма да ви накара да се чувствате по-малко подути, само че придвижването ще помогне на стомаха да се изпразни по-бързо. Една 10-минутна разходка спомага на храносмилането и балансира равнищата на кръвната захар. Когато кръвната захар доближи високи равнища (което се случва след щедро хранене) се освобождава инсулин. При осъществяване на физически придвижвания се балансират равнищата на кръвната захар и се заобикаля складирането на спомагателни мазнини.

6. Пийте ментов чай.
Вместо вода, пийте малко ментов чай. Ментата облекчава отделянето на газове в стомаха по натурален метод и подкрепя процеса на храносмилането.

7. Планирайте идващото хранене.
Едва ли в миг на преяждане, ви се мисли за храна, само че е доста значимо да си дадете сметка какъв брой по-лесно и значимо е да не стигате дотук. Планирайте идващите си хранения, включете в тях повече пълнозърнести храни, плодове, зеленчуци. Пийте повече течности, движете се и хапвайте от всичко с мярка.
 8 трика, с които да спреш да преяждаш 8 трика, с които да спреш да преяждаш
Когато сме под стрес, сме склонни да похапваме доста повече от нужното. Понякога го вършим и тъй като ни е скучно или пък заради наличиет...

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР