Родопите отдавна са известни със самодивите си. Но жителите на

...
Родопите отдавна са известни със самодивите си. Но жителите на
Коментари Харесай

Един събор, гол на 70%

Родопите от дълго време са известни със самодивите си. Но жителите на Девин и близките села едва ли са очаквали да попаднат на тях този месец, освен това - под формата на стотици хипита, пристигнали на своя годишен фестивал. Свидетелство за този цивилизационен конфликт първо се появи в уеб страницата Plovdiv 24, където беше препечатан сигнал на засегнат притежател на земя до село Осиково. Той дефинира събитието като " котило, а не събор " (което, би трябвало да признаем, повече отива на самодиви, в сравнение с хипита) и прибавя: " В момента се прави наркосборище, нерегламентирано, без защита на частна компания, голотата е 70 %, всички са под наркоза. "

Тук, признаваме, се затруднихме: дали съответното число е сметнато на база 70% от облеклата на всеки човек, или 70% от хората са чисто голи? Става дума за сега провеждащото се Rainbow Gathering - най-голямото събитие на хипи общността в Европа, което ще продължи до края на август. Тъй като събитието е затворено за външни хора, информация за него доби инцидентно кореспондент на обменни начала от Германия, която в престоя си в хостел в Пловдив попадна на космат мъж с гола глава, дълга плитка, необятни гащи и ненапълно въпросна хигиена. Чужденецът ѝ показа крайната си дестинация, което ни заинтригува.

Влязохме в директна връзка с един от уредниците в страната - Калина Пейчева, която първо направи корекцията, че това е събор, а не фестивал, и след това добави, че наличието на каквато и да било технология и отразяване на събора е срещу неговата идеология.

Така проследихме отдалеко конфликта на хипитата с локалните и със закона. След подадения сигнал очевидно локалното Министерство на вътрешните работи се засилва, както и локалната община, тъй като се е случила полицейска инспекция. С нея пък се случи и репортаж на " 24 часа " от мястото (дали тъй като сътрудниците не са толкоз корпоративни или по друга причина, не знаем).
Реклама
Така под заглавието " 500 воини на дъгата на лагер под връх Персенк - някои голи, не ядат месо, къпят се с пепел " още веднъж бяхме хвърлени в чудене. Оказва се, че пепелта замества сапуна - друга неразрешена движимост на събирането. Също по този начин се оказа, че събитието е регламентирано, контрактувано е с локалната община, подписани са всички документи, а инспекцията е посочила, че няма никакви нередности. " Всички в лагера са тествани, няма нито едно престъпно лице ", е декларирал пред " 24 часа " локалният комисар - нещо, което не може да бъде казано за множеството прояви в България евентуално. Вярно е, признават уредниците, върви се гол, само че не със полова цел.

А локалните селяни са удовлетворени, тъй като колкото и да са антикомерсиални, хипитата пазарят от магазините в селото (облечени). " Не ни пречат, дано и ние забележим нещо друго. Пречат единствено на бракониерите ", обобщават както постоянно най-адекватно хората на площада пред " 24 часа ".
Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Тема Медийна сергия
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР