Родолюбието се съхранява в сърцето на българина, а не е

...
Родолюбието се съхранява в сърцето на българина, а не е
Коментари Харесай

Митрополит Киприан: Заветът Свобода или смърт по телата на младежта е изпразнен от съдържание

Родолюбието се съхранява в сърцето на българина, а не е изписано по тялото му. Това се споделя в позиция на Старозагорския митрополит Киприан във връзка жестокия акт на принуждение против 18-годишното момиче, което беше обезобразено от собствен другар с патриотична татуировка, на която е написано „ Свобода или гибел “.

„ За страдание, през днешния ден заветните думи „ Свобода или гибел “, изписани по телата на днешната юноша, а тялото е дом на Духа Светаго, са изпразнени от своето наличие, тъй като родолюбието се съхранява в сърцето на българина, което постоянно би трябвало да милее и да тачи своята татковина и за всички близки към него, като ги обгръща с вярата, вярата и любовта “, декларира Старозагорският митрополит.

„ Свидетели сме на брутални дейности по отношение на човешка персона, които постоянно са неоправдателни, изпитвайки злост към тези, които ги правят, оставайки с убеждението, че не са родени от двама любящи родители, а отгледани и възпитани от хора без морални полезности и етични правила на държание. Изборът е независимост на индивида, която постоянно се регламентира и отстоява в полезността на добротворството и миролюбието, а издевателствата върху близък ще донесат съсипия в обществото ни и обезсмислят цялата система, която би трябвало да въздаде за действията, които се правят, точно в нашето свободно, демократично и „ демократично “ общество “, съобщи още духовникът.

Митрополит Киприан прикани да си спомним картината на Шипка при боевете, когато всички които паднаха за Освобождението на България, защитаваха със своите тела заветния проход и те поставиха своите кости пред олтара на отечеството ни:

„ За разлика от днешната картина, когато някой в гняв изтезава и реже от тялото на своя близък, с цел да отмъсти в своята гняв и това кощунствено действие донесе отпор в цялото ни общество, осъждайки стореното и молейки се за потърпевшата, да продължи живота си и да резервира силите си и човешкото в себе си, а Бог на всеки ще въздаде съгласно действията му. “

„ Поклон пред паметта на нашите български татковци и майки, братя, и сестри, опълченци и мирни жители, починали страдалчески, с цел да ни има! Поклон пред паметта на хилядите, които поставят живота си за Освобождението на страдащата ни татковина. Поклон пред всички, които проляха кръвта си и поставиха костите си пред олтара на Отечеството ни. Слава Богу за благия Му промисъл да запази България! Нека скъпата ни Родина пребъде през вековете! “, приключва посланието на митрополит Киприан.

Днес Стара Загора отбелязва 146 години от боевете за отбраната на града по време на кръвопролитните сражения през 1877 година

Цялото изказване на Старозагорския митрополит Киприан вижте ТУК.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР