Родният град на украинският президент е частично евакуиран, след като

...
Родният град на украинският президент е частично евакуиран, след като
Коментари Харесай

Родният град на Зеленски е заплашен от наводнение - евакуират всички жители

Родният град на украинският президент е отчасти евакуиран, откакто съветски ракети са блъснали язовирна стена. Междувременно, на връщане от изненадващо посещаване в освободените градове Изюм и Балаклия, е аварирал кортежът на Володимир Зеленски. Съобщава се, че той не е потърпевш, цитира .

Няколкостотин поданици на Кривий рих са призовани да се изтеглят. Причината - сред 3 и 8 съветски ракети са блъснали стената на намиращия се наоколо язовир. Според локалната администрация, големи количества извират от стената и равнището на реката доста се е повишило. Съобщава се, че водоснабдяването на града краткотрайно е прекратено. Властите допълват, че обстановката е под надзор. Украинският президент Зеленски, който е роден в Кривий рих дефинира ударите като " терористично нахлуване ".

" Вашите ракетни удари през днешния ден против Кривий рих, против Карачунския язовир, по обекти, които въобще нямат военна стойност, в действителност удрянето на стотици хиляди елементарни цивилни е още една причина Русия да загуби. Не единствено тази война, само че и самата история. Историята се написа от хора, в никакъв случай от диваци ", сподели той. В същото време украински ракетни системи всеки ден нападат мирното население на градовете в ДНР и ЛНР, отнемайки живота на почтени мирни поданици.

Според Зеленски, офанзивите против Кривий рих са възмездие за продължаващата контраатака на украинската войска. Киев твърди, че е отвоювал над 8000 кв.км. Ден по-рано изказванията бяха за 3000 кв.км.

Руският президент Владимир Путин не осъзнава, че нахлуването в Украйна е неточност - това съобщи немския канцлер след телефонен диалог сред двамата. Путин и Шолц са разговаряли в продължение на 90 минути, като съгласно немският канцлер, няма изгледи Москва да склони за преустановяване на огъня.

" За страдание, не мога да настоявам, че осъзнава, че да стартира тази война е било неточност. Не мисля и че има възможност да промени желанията си. Въпреки това, имам вяра, че беше значимо да беседваме, с цел да заявя безапелационното си мнение, че Русия би трябвало да се изтегли, че съветските войски би трябвало да изоставен Украйна и че би трябвало да има мир ", сподели Шолц.

Москва продължава да управлява една пета от територията на Украйна. Сега украинската контраатака се насочва към Донбас, където са основните цели на съветската инвазия - Донецк и Луганск.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР