Роднините на загиналите ще получат по 1 милион рубли допълнително

...
Роднините на загиналите ще получат по 1 милион рубли допълнително
Коментари Харесай

Алфа Страхование е застраховател на разбилия се край москва пътнически самолет

Роднините на починалите ще получат по 1 милион рубли в допълнение обезщетение

Руската компания " Алфа Страхование " е осигурител на рисковете на пътническия аероплан Ан-148 на Саратовските авиолинии, който през вчерашния ден се разруши със 71 души на борда. Компанията е осигурител на рисковете на " Саратовски авиолинии ", както и на пасажерите и на членовете на екипажа. Както оповестиха през вчерашния ден съветските медии, пътнически аероплан Ан-148 на Саратовските авиолинии претърпя поражение в Московска област скоро след политане от летище Домодедово. Самолетът е изпълнявал автобус 6W703 от съветската столица Москва до Орск в Урал. Машината изчезнала от радарите 10 минути след излитането, а отломките ѝ са открити в Раменския регион в Подмосковието, на към 40 километра от съветската столица – към селата Аргунцево и Степаново. В самолета е имало 71 души – 65 пасажери и 6-членен екипаж. Няма оживели. Сред починалите са три деца на възраст сред 5 и 12 години, както и 17-годишен младеж. Сред пасажерите е имало и трима чужденци - жители на Швейцария, Азербайджан и Казахстан.
Гражданската отговорност на АО " Саратовски авиолинии " е застрахована по контракт за наложително обезпечаване за причиняване щета на живота, здравето, имуществото на пасажерите и за реда за обезщетяване на такава щета, породена при транспорт на пасажерите, техния багаж, товари и поща. Срокът на деяние на контракта е от 11.12.2017 до 10.12.2018 година Според изискванията на контракта, при настъпване на застрахователно събитие застрахователното обезщетение се изплаща до месец след даване на нужните документи. По закона за наложителното обезпечаване отговорността на превозвача на роднините на починалите се изплаща обезщетение в размер на 2,025 млн. рубли.
За приемане на авансово застрахователно обезщетение в размер на 100 000 рубли роднините на починалите могат да се извърнат към застрахователя. Застрахователи към този момент работят със профилираните органи за изясняване на събитията за злополуката.
Освен това стана ясно още, че роднините на починалите при разрушилия се съветски аероплан ще получат по 1 милион рубли в допълнение обезщетение отвън застраховката. Това бе оповестено от президентския представител на Приволжския федерален окръг Михаил Бабич, представен от ТАСС.
Машината Ан-148 е била на 7,8 години. Преди да бъде признат в Саратовските авиолинии през февруари 2017 година самолетът е бил експлоатиран от авиакомпания " Россия ".
Катастрофата е най-голяма в света по брой на жертвите след тази със самолета Ту-154 край Сочи през 2016 година с 92 души на борда, отбелязва ТАСС. На околните на жертвите ще бъде оказана и психическа помощ. Спасителният екип на мястото на нещастието е повишен над два пъти до близо 600 души.
Сред първите верси, които се преглеждат, са човешки фактор, неприятно време и нередовност. Не се изключват и други вероятни разновидности за нещастието.

Веднага след нещастието българският министър председател Бойко Борисов изрази в депеша до съветския си сътрудник Дмитрий Медведев съболезнования от името на българското държавно управление към всички, изгубили близки в злополуката.
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР