Роднини и приближени на руския президент Владимир Путин притежават конгломерат

...
Роднини и приближени на руския президент Владимир Путин притежават конгломерат
Коментари Харесай

Разследване разкри царско село за близки на Путин край резиденцията му в Ново-Огарьово

Роднини и доближени на съветския президент Владимир Путин имат конгломерат от поземлени парцели към формалната му резиденция в Ново Огарьово край Москва, демонстрира.

" Путин, сходно на съветските императори от предишното, е построил ново " царско село " за себе си и своите близки ", " употребявайки подставени лица и задгранични офшорни компании ", се твърди в създаването.

Изданието се базира на хакната преписка на Кирил Шамалов - някогашен брачен партньор на най-малката щерка на Путин - Катерина Тихонова (самият Путин не е признал категорично, че тя е негова дъщеря). Според следствието Шамалов и Тихонова не са записали брака си, макар че са сключили църковен брак, в прорез с разпоредбите на съветската черква, и са го създали съзнателно.

" Липсата на документирани връзки с техните спътници в живота, с изключение на всичко друго, разрешава на ръководещата фамилия да скрие едно доста значимо място в Московска област - самото " царско село ", пишат от " Проект ".

Според следствието още през 2006 година задгранични компании изкупуват земя наоколо до резиденцията на Путин. Парцели с две къщи в селището Усово-Плюс са купени от кипърската компания " Ермира ", която " Проект " назовава персоналния " портфейл " на президента. Там се заселва Мария Воронцова , най-голямата щерка на Путин.

На юг два имота с къщи в селището Усово-3 са купени от панамски офшорни компании, а през 2013 година минават в благосъстоятелност на Шамалов. Тихонова не е имала публично присъединяване в тях.

" Проект ", базирайки се на кореспонденцията на Шамалов, споделя и за разноските на младото семейство за подреждането на къщата и парцела. Оценката доближава 9 млн. евро , а единствено ръчно направеният позлатен полилей, който са поръчали за трапезарията, е коствал 72 000 евро . Наред с другото Шамалов обсъждал и закупуването на скъпата картина на художника Иван Шишкин " Горска поляна ", нарисувана през 1985 година Изданието няма информация дали тя е била закупена.

През 2015 година на името на Шамалов е записан още един имот от 12 хектара. Той се намира на брега на река Москва, на петнадесет минути път с кола от основната къща наоколо до резиденцията на Путин и сред резиденцията на някогашния министър председател и президент Дмитрий Медведев и тази на приятеля на Путин Генадий Тимченко . Според плана Шамалов и Тихонова са възнамерявали да построят там вила с повърхност 4500 кв. м.

Във втората от къщите, регистрирани на Шамалов, се твърди, че се е нанесла някогашната брачна половинка на Путин - Людмила Очеретная .

След като бракът на Шамалов и Тихонова се разпада, през 2019 година той трансферира всички притежавани от него имоти в региона на Ново-Огарьово на компания, за която се твърди, че е обвързвана с приятеля на Путин Аркадий Ротенберг .
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР