Роджър Федерер невинаги е имал сегашната си репутация на безупречен

...
Роджър Федерер невинаги е имал сегашната си репутация на безупречен
Коментари Харесай

Бивш шампион на двойки: Федерер винаги се е държал уважително с всички играчи

Роджър Федерер не всеки път е имал сегашната си известност на безукорен благородник и в ранните си години нееднократно е избухвал неконтролируемо. Това се трансформира, когато Маестрото претърпява гибелта на първия си треньор Питър Картър. Тогава швейцарецът взема решение да направи всичко допустимо, с цел да продължи завета му и тотално трансформира своя имидж, трансформирайки се в същински пример за държание, а триумфите на корта не закъсняват.

Федерер може да разчита на голямо почитание към себе си от страна на неговите сътрудници, а тъкмо тази тематика беше коментирана неотдавна от някогашния немски двойков експерт Александър Васке. Четирикратният ATP първенец показа възхищението си от държанието на 20-кратния притежател на титли от Големия шлем към останалите тенисисти, а ето и точните му думи:

" Никога не съм виждал Роджър да демонстрира пренебрежение или надменност към собствен сътрудник. Той се държеше като един от многото и не е претендирал с триумфите си. Винаги можеше да поговориш с него, а той беше извънредно отзивчив. Спомням си по какъв начин огромна част от тенисистите наблюдавахме един от мачовете на Ролан Гарос през 2006-та и един играч беше на път да реализира най-голямата си победя в миналото, единствено че внезапно прояви огромна доза раздразнителност и не можеше да улучи топката.

Тогава Федерер означи, че явно става въпрос за огромна доза напрежение и всички чакахме да продължи с някакъв тип лекция, посредством която да изясни по какъв начин би могло да се избегне сходно нещо и един тип да ни поучи. Вместо това той просто означи, че до един сме били в сходна обстановка и просто би трябвало да проявим схващане, тъй като на следващия ден бихме могли да сме на неговото място. Тогава видях какъв брой в действителност сензитивен човек е Роджър " - приключи Васке.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР