Роджър Федерер направи втората от трите крачки в Ротердам, които

...
Роджър Федерер направи втората от трите крачки в Ротердам, които
Коментари Харесай

Федерер преодоля Колшрайбер и е само на победа от №1

Роджър Федерер направи втората от трите крачки в Ротердам, които са му нужни, с цел да се трансформира в най-възрастния №1 в света в историята на АТР.

В мач от втория кръг на шампионата в холандския град Федерер реализира сложен триумф със 7:6(8), 7:5 над германеца Филип Колшрайбер.

За разлика от първия си дуел против Рубен Бемелманс, приключил 6:1, 6:2 за под един час игра, във втория си дуел в „ Ахой Арена” Маестрото имаше доста по-големи проблеми. Те се дължаха на доста стабилната игра на германеца и на малко покачвания брой на непредизвикани неточности от ракетата на Федерер.

Той обаче действаше доста солидно на личен сервис като в целия мач не даде на противника нито един късмет за пробив. В същото време в решителните моменти ФедЕкс сподели образно разликата сред двамата и успяваше да се наложи.

Колшрайбер сигурно може да съжалява доста за развиването на първия сет. В него той отрази сетбол при 5:6, а по-късно в тайбрека поведе с 6:4 и имаше два сетбола. Само че Федерер ги отрази, а малко по-късно завоюва частта след 10:8.

Във втория сет германецът отрази три брейкбола в третия гейм и като че ли сетът още веднъж отиваше към тайбрек. Само че при 5:5 Колшрайбер се пропука и направи първите си две двойни неточности в мача като втората от тях докара и до единствения пробив в дуела. След него Маестрото с лекост завоюва подаването си, а с това и мача.

Така единствено един мач дели Федерер от това на 36 години да се трансформира в най-възрастния №1. За задачата в петък вечер швейцарецът ще би трябвало да победи холандец – спечелилия от мача сред Робин Хаасе и Талон Грикспоор.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР