Роджър Федерер и Серина Уилямс бяха отличени за спортни личности

...
Роджър Федерер и Серина Уилямс бяха отличени за спортни личности
Коментари Харесай

Спортните Оскари грабнаха Федерер и Серина

Роджър Федерер и Серина Уилямс бяха отличени за спортни персони на 2017 година на раздаването на премиите "Лауреус ", известни като спортните "Оскар "-и.

Швейцарецът се завърна на корта след травма и съумя да завоюва Откритото състезание на Австралия и "Уимбълдън ". Победният му ход се отплати, като при започване на 2018 година той отбрани купата си от Мелбърн и се трансформира в най-възрастният водач в международната класация.

Не е изненада, че Федерер сграбчи и наградата за Завръщане на годината.

"Не съм си и помислял, че ще съумея да се завърна на това равнище, само че годината ми беше прелестна. Подобни завръщания постоянно са доста прочувствени, а по този метод фантазията ми се сбъдна ", сподели той на церемонията.

Серина Уилямс завоюва единствено една купа през 2017 година - от Откритото състезание на Австралия. Тя беше бременна с първото си дете, до момента в който триумфираше, а година по-късно е покрай завръщане на корта.

За Федерер и Уилямс това е пети приз "Лауреус ", като двамата са рекордьори. Юсейн Болт има 4.

Отбор на годината стана отборът от "Формула 1 " - "Мерцедес ", който стана международен първенец през 2017 година Конкуренция на автомобилния колос бяха футболния "Реал " Мадрид и баскетболния "Голдън Стейт Уориърс ".
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР