Родителят ще избира дали да ползва болничен, платен отпуск, или

...
Родителят ще избира дали да ползва болничен, платен отпуск, или
Коментари Харесай

Между болничен и помощ от държавата избира родител при карантина в училище

Родителят ще избира дали да употребява болничен, заплатен отпуск, или помощ от страната до 610 лева на месец при карантина в учебното заведение или детската градина поради. Болничен може да се употребява и за крепко дете, върнато вкъщи, обясниха специалисти от общественото министерство пред.
Ако родителят избира, може да употребява платения си отпуск. Новата помощ от страната ще се дава, когато член от фамилията е в неплатен отпуск. Помощта е пропорционална на дните от карантината. За едно дете тя е до 610 лева Ако родителят би трябвало да остане с него вкъщи до 5 работни дни, за тях страната заплаща 152,5 лева При 10 работни дни сумата е 305 лева Сумата е по-голяма за фамилиите с две и повече деца - до 915 лева Така за 5 дни те ще получат 228,75 лева, а за 10 - 457,5 лева Идеята парите да се дават за най-малко седмица е, че през останалото време родителите ще работят и ще имат приходи, въпреки и понижени.
 Третокласник от Пловдив е с ковид Третокласник от Пловдив е с ковид
Ученик в 3-ти клас в СУ “Паисий Хилендарски ” в Пловдив е дал позитивна проба за ковид, оповестиха от Регионалното уп...
Помощта ще се отпуска до края на годината. За задачата са планувани 85 млн. лева Едно от изискванията е ученикът да е до 14 години, защото по-големите към този момент могат да седят и сами у дома. Другият аршин е приходът на член от фамилията за предходния месец да е по-нисък или еднакъв на 610 лева Помощта ще се отпуска и на фамилии на близки или родственици и на приемни фамилии, при които са настанени деца. Безработни родители без право на обезщетение или с минимално за безработица, както и самоосигуряващи се също могат да я получават.
“В случай че сте контактни или инфектирани с COVID-19 и не може да излизате от вкъщи си, свържете се със съответната община и поискайте да ви включат в патронажна грижа ”, припомнят от общественото министерство. Специално наети хора ще пазарят и извършат други доставки до дома на фамилията под карантина. За да получат помощ от страната, родителите може да подадат персонално или онлайн заявление до Агенцията за обществено подкрепяне. Към нея би трябвало да приложат и записка от шеф. Детски да получават всички родители и да го няма подоходният аршин, изиска обществената министърка Деница Сачева.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР