Родителят да има право на болничен за дете до 12-годишна

...
Родителят да има право на болничен за дете до 12-годишна
Коментари Харесай

Дават отпуск за дете, върнато от училище

Родителят да има право на болничен за дете до 12-годишна възраст, върнато от градина или от учебно заведение, заради карантина на детското заведение или на учебното заведение, или заради карантина на самото дете.

Такава смяна оферират депутати от ръководещата коалиция с промени в няколко закона, импортирани в Народното събрание. Предлага се измененията да влязат в действие от 1 юли тази година.

В момента право на подобен болничен имаше родител, само че за дете единствено в детско заведение, където не влизаха учебните заведения. Промените целят да се запълни съществуваща законодателна празнина, пишат в претекстовете си депутатите.

Сега при карантина в учебно заведение или в подобаващ клас крепко дете се връща у дома, само че родителите на деца до 12-годишна възраст нямат право на отпуск.

Неплатен отпуск за развъждане на дете до 8-годишна възраст

Така ученикът остава без контрол и грижа, което е нарушаване на Закона за протекция на детето, според който, в случай че остави без контрол дете до 12-години предстои на глоба от 1000 до 5000 лв. или по-тежко административно санкции, се показва в претекстовете.
 
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР