Родителите на малко дете не само са най-близките хора, но

...
Родителите на малко дете не само са най-близките хора, но
Коментари Харесай

Защо детето се държи лошо с майка си, а с другите добре?

Родителите на малко дете освен са най-близките хора, само че и целия им свят. Много
семейства обаче се сблъскват с подобен проблем: бебето е палаво и не слуша майката,
въпреки че при всички останали хора стават спокоини и послушни.

Наистина ли мама е отговорна за неприятното държание на бебето? За да се разбере този въпрос ще ни помогне детския психолог Екатерина Бурмистрова.

Отговор на психолог: Един от най-честите задавания въпрос на родителите е: за какво моето дете се държи най-лошо с мен? Той се държи обикновено в градината. Бавачка споделя: “Нямаме проблеми с него. ” И единствено с майката – детето се държи просто извънредно. Често родителите, изключително в случай че това им първото бебе, не схващат за какво е по този начин.

Причина номер 1. Довереето към родителите

Родителите са се привикнали сами да търсят повода за комплицираното държание на детето.
Ако нещо е станало, майката стартира да проучва личните си дейности, като има вяра, че тя е направила неточност,а не детето.
Парадоксът в връзките сред родители и деца е, че всяко дете се държи най-лошо с хората, които най-вече обича. По-точно, с тези, на които той има вяра. Затова нервности в наличието на майките са безусловно естествени.

Ако бебето не се опасява да изрази възприятията и страстите си пред родителите си, такава връзката се смята за естествена. Детето се държи добре единствено с майка си – обикновено ли е това или е проблем?

Една майка би трябвало да бъде обезпокоена, в случай че детето й обикновено се държи с нея и всички отрицателни страсти ги предава на сестра си или баба си, или на лелки в детската градина.

За благополучие, таково държание е извънредно рядко.Това нормално се дължи на обстоятелството, че майката работи доста и рядко се появява вкъщи и вижда личното си дете.

Психолозите настояват, че този вид държание не е извънредно за Европа, където
родителите изцяло трансферират отговорността за развъждането на децата си на
детегледачки.

Когато детето има вяра на родителите си, той се усеща изцяло безвредно с тях. В тази
ситуация бебето няма смисъл да управлява държанието и страстите си.
Когато детето се държи неприятно, когато види майка си, а преди този момент, той се държеше добре с различен възрастен- това се споделя хомелион.

Да речем, че детето е било с баба през целия ден, всичко беше обикновено когато той организираше времето с нея. През това време детето се приспособяваше към реакциите й, към нейните условия, по кое време е удовлетворена и недоволна. Това не е на равнище разбирането на детето, а на равнище чувствата. Той прави това без да се замисли, защото растението се обръща към светлината.

Как да поправяме държанието на детето?

Основното, което родителите би трябвало да направят- е да спрат да наскърбяват детето си и да го упрекват за това, че е абсурден в тяхното наличие. Мама и баща би трябвало да схванат, че държанието на детето е обвързвано с естествения стадий на развиване. Фактът, че детето си разрешава доста повече страсти и реакции в наличието на най-близките хора, е обикновено. Мама би трябвало да одобри обстоятелството, че той ще се държи неприятно с нея за известно време.

Тактика на изчакване

Когато настроението и държанието на детето се трансформират напълно, дамата постоянно стартира да мисли, че е неприятна майка. Роднините постоянно стартират да се конкурират за любовта на детето.

Трябва да извършите няколко стъпки и да изчакате малко, с цел да може бебето да се
промени. Обикновено децата с времето леко са трансформират. Ако не се получава при него, можете да му помогнете и да му кажете безшумно: “Ти какво единствено не си направил, виждам че какъв брой доста съм ти липсвала. ” Просто изчакайте. Емоционалната вълна ще падне и детето ще се привърже към майката, както преди.

Контрол на фамилните връзки

В множеството случаи е по-добре да се одобри фактът, че за избран интервал от време
поведението на детето ще излезе отвън надзор. По-добре е да установите избрани
правила в фамилията. Те ще оказват помощ на детето бързо да преключат от баба и
детегледачка към родителите. Най-добрият вид е за майка да си вземе детето и да отидете някъде. След това тя би трябвало да изчака малко повече, с цел да се върне детето към естествения метод на живот.

Важно е да се помни, че детето ще има избрана връзка с всеки възрастен, с
който той има близка връзка. Говорим за баби, дядовци, детегледачки, учители в детска градина, както и за татко, в случай че той живее настрана.

Понякога гласът и интонацията на детето се трансформират в диалога с баба, той може да й командва и да я манипулира. Ако едно дете се държи по този метод, значи му е разрешено. Бабата счита, че държанието на детето е обикновено, детето също в този случай е щастливо. В резултат на това са построяват хармонични връзки.

Много по-трудно на детето да комуникира с татко си, който живее настрана. В този
случай, възрастните би трябвало да не помнят за своите спорове и да се пробват да се
доверяват един на различен, след бракоразвод това не е доста елементарно. Възможно е обаче детето да комуникира с околните си както на него му се желае, в случай че той има доверие към тях.

Когато детето отива на учебно заведение, той по своят метод построява връзката с първия си преподавател. По-късно няма да му е мъчно да се откри и другари.

Източник: apetiten.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР