Родителите на Мадлин Маккан са изправени пред месеци на агония,

...
Родителите на Мадлин Маккан са изправени пред месеци на агония,
Коментари Харесай

Намерена е улика! Родителите на Мади Маккан са изправени пред агонизиращо чакане

Родителите на Мадлин Маккан са изправени пред месеци на мъка, до момента в който чакат резултатите от съдебно-медицинските проучвания, откакто се оповестява, че по време на тридневна издирвателна интервенция в Португалия е открита „ съответна улика “.

Следователите изследваха огромна повърхност от гори в резервоара Алгарве и изкопаха осем дълбоки дупки, с цел да съберат проби, които бяха изпратени за съдебномедицински и ДНК проби в Германия.

The Portuguese authorities confirmed on Thursday evening that a search in the case of Madeleine McCann, a British girl who was 3 when she disappeared in 2007 from her family’s vacation apartment in the Algarve region, has ended.
— The New York Times (@nytimes)
Очаква се учените да имат първични резултати идната седмица, споделят източници, само че се притесняват, че може да отнеме месеци, с цел да бъде приключен цялостният разбор.

Португалският вестник " Correio da Manha " сподели, че по време на претърсването е открита „ уместна диря “, която е предиздвикала полицията да се концентрира върху съответна част от уединеното място.

Развитието идва, откакто MailOnline описа по какъв начин следователите са търсили револвер и видеокамера, откраднати от къщата на основния обвинен Кристиан Брюкнер.

Криминален осведомител заяви на немската прокуратура, че предмети, взети през 2007 година в изолирания дом на Брюкнер, по-късно са били хвърлени в резервоара.

Portuguese and German authorities began searching a reservoir near the area where a British three-year-old Madeleine McCann went missing in 2007. Sixteen years on, here is a look at the mystery of her disappearance
— Reuters (@Reuters)
Площ от към 160 квадратни метра беше изравнена и почистена от трева и шубраци с няколко дупки, изкопани в земята.

Смята се, че извадената пръст е взета от немски чиновници за по-внимателен разбор в лаборатория във Висбаден, където са основани проверяващите сили на страната, BKA.

Аксел Петерман, престъпен профайлър и някогашен немски детектив, сподели, че „ доказателствата ще бъдат изследвани и оценени от специалисти “ до дни в „ акредитирана ДНК лаборатория “.

Той твърди, че проучването на пръстта може да разпознава формата на „ трап или изкопана дупка “, която може да докара до „ облекла или скрити предмети “, свързващи обвинения с региона. Той добави обаче, че търсенето е осъществено „ повече с вяра, в сравнение с с очакване “ заради времето, минало от изгубването на Маделин през май 2007 година

Португалската полиция удостовери, че тридневното търсене е довело до „ събирането на някои материали, които ще бъдат подложени на експертен разбор “, само че съгласно The Telegraph анализирането на всички проби може да отнеме седмици или месеци.

Searches of a beauty spot in Portugal linked to the disappearance of Madeleine McCann ended on Thursday with the reported discovery of a “relevant clue ” as the area at the centre of the operation was revealed
— The Times and The Sunday Times (@thetimes)
Германският прокурор Ханс Кристиан Волтерс сподели, че скоро ще бъде оповестено изказване, в случай че проверяващите не открият нищо значително. Но в случай че пробите се окажат уместни, изказването ще се забави.

Изследователите са претърсвали крайбрежията на водоема, само че не са търсили под водата, защото тя е доста по-ниска от нормалното заради липса на дъжд.

Малко след 17:00 часа в четвъртък полицията подвигна кордона и позволи медиите до мястото, което беше претърсвано през последните три дни.

Според източници, полицаите отчаяно се опитвали да намерят видеокамера, защото счита, че може да съдържа изображения на Мадлин, само че също и на други полови офанзиви, за които се твърди, че Брюкнер е направил над минимум две неидентифицирани дами

Твърди се, че фрагменти от видеокамерата демонстрират по какъв начин Брюкнер изтезава и изнасилва американка, също и фрагменти на момиче на към 15 години, подложено на същото ужасяващо тестване.

През 2019 година Брюкнер беше наказан от немски съд за изнасилването на стара американка в дома ѝ в Прая да Луз, покрай мястото, където изчезна Мади, и получи седемгодишна присъда

Източници, близки до следствието, споделиха, че материалите, открити на местопроизшествието, основно проби от почвата, ще бъдат върнати назад в Германия за разбор. Съдебният биолог доктор Марк Бенеке сподели на немските медии: „ Почвените проби съдържат камъни, пъстър прашец и няколко други дребни съставния елемент, които могат да бъдат предадени по време на деяние. “ Той добави, че следи от текстилни нишки, камъчета или пъстър прашец към момента могат да бъдат употребявани даже епохи по-късно.

Миналата есен Брюкер беше упрекнат в Германия в няколко полови закононарушения в Алгарве против дами и деца, в това число изнасилването на ирландски ваканционен представител през 2004 година и половото принуждение над 10-годишно момиче на плаж покрай Прая да Луз през 2007 година

Адвокатът на Брюкнер разкри през април, че обвиняванията са били оттеглени против него, откакто сполучливо аргументира, че прокурорите нямат пълномощия над него в Брауншвайг, където беше заведено делото „ Маделин “.

Madeleine McCann detectives hunting a camera which could contain images of her and two other victims
— LBC (@LBC)
Припомняме, че всичко стартира на 3 май 2007 година в хотелски комплекс „ Оушън клъб ” в португалското курортно градче Прая да Луш, където Мадлин Бет Маккан изчезва безследно през нощта, до момента в който спи със своите по-малки брат и сестра близнаци. По това време родителите ѝ Кейт и Гари Маккан вечерят в близкото до хотела заведение „ Тапас севън ”.  

Този случай се трансформира в най-отразяваните в медиите случаи на липсващ човек. До ден сегашен таблоидите и обществените мрежи не стопират да се занимават с него.

Daily Telegraph го назовава „ най-често съобщавания случай на липсващ човек в актуалната история ”.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР