Родителите на илюзиониста и актьор Ненчо Илчев – Янка и

...
Родителите на илюзиониста и актьор Ненчо Илчев – Янка и
Коментари Харесай

Родителите на илюзиониста Ненчо Илчев празнуваха златна сватба в Момчиловци

Родителите на илюзиониста и артист Ненчо Илчев – Янка и Васил Илчеви - отпразнуваха златна женитба в Момчиловци. С общо четири диамантени, две златни сватби и три новородени бебета родопското село означи Деня на християнското семейство и празника „ Въведение Богородично “.



Янка и Васил отпразнуваха 50 години фамилен живот и под звуците на сватбения марш. Дълголетните фамилии още веднъж се врекоха във безконечна честност и обич, размениха си и брачни халки пред всички посетители на тържеството в кметството.
Церемонията в ритуалната зала на кметството стартира с респект към бебета, родени през тази година - Стилияна Кабасанова, Мария Тодорова и Илия Ташев, които бяха отрупани с дарове.
Кметът на селото Сийка Суркова заяви, че всяко от новородените получава финансова помощ в размер на 200 лв.. Средствата са от благотворителния фонд, учреден от Надя и Свилен Савови, в памет на техните родители.
След това, пред близки и съселяни златните юбиляри на Момчиловци тази година препотвърдиха обетите си един към различен.
Кметът на селото възобнови брачните халки на фамилиите Петър и Руска Величкови, Янка и Васил Илчеви, Руса и Никола Анилови и Елена и Ангел Кедикови.


„ Отбелязваме празника на християнското семейство в огромното момчиловско семейство, събирайки новородените и фамилиите с дълголетен брак. Семейството е опорния съд, към който се градят добродетелите и възпитанието, дано сеем добродетели и жънем мъдрост ", сподели Суркова.

Родителите на Ненчо споделят, че любовта и търпението са най-важни за положителното общуване сред съпрузите.
Васил довел Янка, която е от Трявна, преди половин век в родопското село. Двамата се срещнали в столицата, където учели за зъботехници. Имали една сантиментална разлъка, тъй като Васил приключил и трябвало да се прибере в Момчиловци, а на Янка й оставало още година, до момента в който приключи. Тогава всеки ден си писали любовни писма. Така и двамата получавали всекидневно послания от другия.
Споделят, че са спокойни за синовете си Христо и Ненчо, тъй като и те си избрали половинки със сходни специалности. Пожелават си още доста години благополучие и шанс да дочакат и правнуци. Засега имат единствено внуци.
Мъдрата повеля с мигане от Васил към младите е: „ Жената като приказва, мъжът би трябвало да мълчи! “
Гости на тържеството бяха секретарят на Община Смолян Момчил Николов и локалният духовник отец Николай Рангелов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР