Родителите 27-годишният Цеко Василев, който загина вчера при инцидент в

...
Родителите 27-годишният Цеко Василев, който загина вчера при инцидент в
Коментари Харесай

Родителите на 27-годишния работник от „Арсенал” не могат да повярват, че детето им вече го няма, прибират се от чужбина, за да погребат

Родителите 27-годишният Цеко Василев, който почина през вчерашния ден при случай в „ Арсенал ”, са в чужбина. Те се прибират през днешния ден, с цел да погребат отишлия си без време млад мъж.

Близките на починалия Цеко споделят, че преди да стартира работа в оръжейницата в Казанлък, трябвало да избира сред хляба и риска.

„ Остави детенце на година и два месеца. Замина си и толкоз”, сподели през сълзи лелята на Цеко.

„ Обадиха се на майка му, майка му не може да повярва, татко му не може да повярва”, добави дамата пред bTV.


Утре, 16 март, в Община Мъглиж е разгласен ден на печал. Тогава ще бъде и погребението на Цеко Василев.






Както БЛИЦ заяви, 45-годишният Красимир Желев, който също пострада при случая, е умрял от раните си в болничното заведение в Стара Загора. От здравното заведение оповестиха, че гибелта е настъпила малко след 2 ч. тази нощ.

Той бе с над 80% изгаряния по тялото, в извънредно тежко положение.

Работникът е имал 10-годишен стаж в завода.

Припомняме, че тежкият случай в „ Арсенал” стана в 10:10 ч. през вчерашния ден в завод на цех 3 във военния комплекс след възпламеняване на примес за муниции. Двамата служащи влезнали в помещение с работещ смесител за димни смеси. Машината е с външно ръководство и е трябвало да работи при затворени порти.

Разследването на случая продължава. Човешка неточност или техническа нередовност са главните версии за злополуката.
Ще бъде осъществен спомагателен оглед на местопроизшествието през днешния ден или на следващия ден. Предстои и назначение на техническа експертиза, която да откри аргументите, сподели окръжният прокурор на Стара Загора Дичо Атанасов.

От конфискуваната документи, касаеща сигурността на труда, излиза наяве, че потърпевшите са били инструктирани. При разпита на очевидци ще установим дали инструктажът е бил фиктивен, или е осъществен, както би трябвало, посочи той.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР