Родители заместват болни от COVID-19 учители, като влизат в часовете

...
Родители заместват болни от COVID-19 учители, като влизат в часовете
Коментари Харесай

Родители преподават в бургаско училище вместо болни учители |

Родители заместват заболели от COVID-19 учители, като влизат в часовете да преподават. 6-има родители на възпитаници от бургаското Основно учебно заведение " Васил Априлов " са се отзовали на апела на директорката Мариана Стефанова за помощ, оповестява bTV.

В учебното заведение учат 711 възпитаници.

Болни са 11 учители от всички 52-ма.

Стефанова се обръща към МОН за обезпечаването на заместващи учители. Първият отзовал се е точно родител на дете от учебното заведение.

" Първият преподавател се оказа, че е наш родител. Тогава ни хрумна, че може да си оказваме помощ посредством родителите, в случай че имат нужната подготовка. Сключваме контракт за заменяне. Един от сътрудниците е за 3 дни, за 7 дни имаме ", споделя тя.

" Първоначално преподавах по география в V-VII клас. В момента съм заместващ в I клас. Моята щерка учи тук. Миналата година беше доста мъчно онлайн образованието, по тази причина е значимо децата да са в учебно заведение ", изяснява избора си Таня
Петрова.

Според Катерина Христова, друга доброволка, която през днешния ден за първи път е провела урок в трети клас, децата се държат добре и са готови за обстановката.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР