Родители, „сломени“ от теглене на плащания за осиновяване, казват, че финансирането е „лотария с пощенски код“

...
Тя каза: Получихме профили, изпратени ни, където прочетете предисторията, а
Коментари Харесай

Тя каза: „Получихме профили, изпратени ни, където прочетете предисторията, а след това профилът на Томас дойде през нашата пощенска кутия.

Изображение: Гари Хей с двама от тримата братя, които са осиновили

„Знаех, че той е моето момче, веднага щом го видях и веднага казах, че искам да продължа.“

Девет години по-късно двойката е приела не само Томас, който сега е на 10, но и неговите братя и сестри Лукас, 8, и Фреди, 5.

Въпреки това, Мишел казва, че семейната им единица е " счупени", с решение да оттеглят финансовата си подкрепа, известна като помощ за осиновяване.

Семейство Хейг твърдят, че въпреки че ги насърчават да държат момчетата заедно и обещават да подкрепят всяко момче, докато навършат осемнадесет години, те получи малко известие от местните власти, преди парите да бъдат спрени.

"Хаосът и некомпетентността" на торите оставиха семействата в по-лошо положение, казват лейбъристите преди нов цифри на инфлацията

Сара Джохал, ръководител на националното стратегическо осиновяване за Англия, каза, че тяхната история е един от нарастващия брой подобни случаи, като местните власти, които всички определят свои собствени политики за помощи за осиновяване, се опитват да спестят пари в труден финансов климат.

Г-жа Johal иска министрите да стандартизират финансовата подкрепа, предоставяна на осиновителите, като добавя, че настоящите насоки трябва да бъдат променени.

Изображение: Гари Хей и осиновените му синове играят футбол

Тя каза: „Мисля, че по същество е оставено на всеки местен орган да използва своята преценка за това как да прилага разпоредбите и насоките.

„Това е доста остаряло и не е непременно отразяват реалността на децата и семействата, които подкрепяме в момента."

В сегашния си вид помощта за осиновяване е комбинация от законодателство и законови насоки, определени от всеки местен орган по тяхна преценка.

Той е предназначен да насърчи хората да приемат деца, които иначе може да не бъдат осиновени поради допълнителните разходи за гледането им, и обикновено се плаща седмично или месечно.

Плащаната сума често се изчислява въз основа на доходите на осиновителите.

Изображение: Мишел казва, че служителите са ги уведомили малко преди парите да бъдат спрени

Г-жа Johal също така призовава правителството да създаде единен инструмент за проверка на доходите, като напълно се откаже от финансовата оценка в определени случаи включващи деца, които чакат по-дълго за осиновяване, като групи братя и сестри, деца със сложни допълнителни нужди и такива от етнически малцинствени групи.

„Чувстваме, че ако можем да получим повече насоки относно това как местните власти използват това право на преценка и в какви обстоятелства и да постигнем повече съгласие около това в цялата страна, би било наистина полезно. първоначално около £631 на две седмици бяха частично възстановени, но те все още изпитват финансово напрежение.

Изображение: Финансирането на семейството за осиновяване е оттеглено

Двойката, която живее в Западен Йоркшир, е била принудена да вземе теглиха заеми, намалиха основните неща и пуснаха дома си на пазара, промени, които засегнаха тях и децата.

Гари Хей каза: „Опитваме се да ги предпазим от това, така че да не осъзнават това, но виждат спорове през цялото време от нас за пари.

„Те питат: „Защо не можем да отидем на почивка, когато нашите приятели отиват на почивка, защо не можем отидете в парка, защо не сме взели това или онова?'"

Съпругата му каза: "Постоянно се чувствам сякаш ги разочаровам, защото се тревожа за парите.< /p>

„Всеки път, когато получим плащане, сега се чувстваме несигурни от факта, че следващото плащане може да не пристигне през следващите две седмици. Толкова съм стресирана, че не съм най-добрата майка, която мога да бъда за моите момчета.

Натискът ги накара да търсят подкрепа за психичното здраве на Томас, който се притеснява, че къщата, която се продава, означава, че ще да бъдат изпратени в друго семейство.

Брат му Лукас има церебрална парализа, което означава, че той вече се нуждае от допълнителна подкрепа.

Неотдавнашно проучване на благотворителната организация Adoption UK установи, че осиновителите се борят с и повечето не са получили повече подкрепа.

Той разкри, че 26% от осиновителите са казали, че получават надбавки за осиновяване или друга финансова подкрепа от тяхната агенция.

От тях само 6% каза, че е имало увеличение на платената сума през 2022 г.

Алисън Уудхед, директор по връзки с обществеността и комуникации на Adoption UK, също призова за по-последователни насоки относно наличната финансова подкрепа.

Тя каза: „За еднократни плащания и текущи надбавки се нуждаем от ясни национални стандарти, определящи при какви обстоятелства те ще бъдат отпуснати и колко е подходящо в различни случаи.

„Настоящата ситуация е неясна , обект на твърде много тълкувания и не е съсредоточен около нуждите на детето.“

Съветът на Донкастър каза: „Настоящите насоки бяха преразгледани в началото на 2022 г. В тях се посочва, че може да се изплаща надбавка на осиновителя родител(и) за групи братя и сестри за всеки следващ брат или сестра, настанен в семейството.

„Всяко осиновяващо семейство може да поиска Нужда от подкрепа за задължителна оценка от местната Регионална агенция за осиновяване… това разглежда набор от нужди от психични здравеопазване и нужда от терапевтични услуги, до допълнителна подкрепа по време на обучението на детето.“

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР