Родители от Пловдивско обвиниха медиците от родилен дом Весела в

...
Родители от Пловдивско обвиниха медиците от родилен дом Весела в
Коментари Харесай

Родители обвиняват лекари в Пловдив, че са разменили бебето им

Родители от Пловдивско упрекнаха медиците от родилен дом " Весела " в регионалния център, че са подменили бебето им, съобщи БТВ.

Бащата Сандо Александров описа, че на 17 юни е завел дамата, с която живее да роди.

" На идващия ден излезе докторката и ми честити, че имаме мъжко. Прибраха се и отпразнувахме. След 2 дни ме повикаха, да припозная детето, защото нямам брак с жена си и се оказа, че е момиче ", добави Александров. Според него бебето му е сменено. За случая е алармирал прокуратурата.

Майката добави, че когато е родила медиците й споделили, че детето е момче, а след два дни се оказало момиче.

" Ще желаеме ДНК тест. Ако детето се окаже наше, ще го вземам, в случай че не ще го върнем ", добави майката.

Началникът на родилното поделение доктор Христо Кумчев добави, че казусът е противен, само че най-важното е, че детето е живо и крепко. Той бе безапелационен, че никой не е работил със зла предумисъл. Просто поради изтощеност акушерката се е объркала. Пъпната шнур е била сред крачетата на момиченцето и служителката на отделението е решила, че това са тестиси. Грешката се предала по веригата. Самата акушерка, която е със стаж от над 40 години призна за грешката си. Старшата сестра Флора Димитрова бе безапелационна, че няма зла предумисъл. Тя разясни, че в последните дни в родилния дом на бял свят са пристигнали единствено девойки и няма по какъв начин детето да бъде сменено. Бащата Сандо Александров отхвърля да се подложи на кръвен тест, защото се притеснява, че медиците могат да го подменят.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР