Родители на плувци се обединиха в инициатива да подкрепят финансово

...
Родители на плувци се обединиха в инициатива да подкрепят финансово
Коментари Харесай

Родители събират средства, за да подкрепят тримата плувци

Родители на плувци се сплотиха в самодейност да поддържат финансово тримата национали, уличени в използването на остарелия анаболен стероид станозолол. Светлозар Николов, Здравко Баблаков и Благой Панайотов дадоха позитивни допинг проби преди близо месец, а наказването им може да бъде 4 години отнемане от спортни права.

В групата във " Facebook " " Родители и запалянковци за Плуване - РЕП " стартира събирането на средства, с които ще оказват помощ на плувците.



" В светлината на заглъхващия скандал с допинга и прекършените ориси на тримата плувци, които лека бавно биват забравяни, а точно: Светлозар Николов, Здравко Баблаков и Благой Панайотов, ние родителите на плувци - Иво Павлов и Борис Божилов - Бруно в качеството си на родители и плувни сърцеведи взехме решение да подкрепим тримата набедени играч, както и техните фамилии със скромни парични дарения с което желаеме да запалителен плувната общественост, която не един път е доказвала, че в сложни моменти се сплотява и оказва помощ на закъсалите свои членове! ", пишат основателите на акцията.

Те прецизират, че средствата могат да се употребяват както тримата уличени прецедят - за адвокатска помощ и завеждане на каузи или за отваряне на Б-пробите, което ще коства над 1000 лева на всеки плувец. В групата целят да съберат над 10 000 лева

Снимка: bTV

" Призоваваме при цялостна бистрота и гласност на дарените средства - родители, треньори, състезатели и клубове да помогнем на тези плувци, с цел да съумеят да си изчистят опетненото име! ", се споделя в обявата.

В момента събраните средства са към 600 лева

Снимка: Instagram

Всеки искащ да подари може да даде паричните средства на самите плувци, на уредниците или да ги преведе по банков път.

Допинг абсурдът в националния тим по плуване избухна на 22 февруари откакто bTV заяви, че трима от отбора са дали позитивни проби за. В хода на следствието стана ясно, че на спортистите са давани таблетки в чашка от лекаря Любомир Петров и селекционера Кристиян Минковски. Самите плувци не са били наясно какво одобряват. Промени обаче не настъпиха.

В момента тече тестване на всички други участници в лагерите на националния отбор, както и инспекция на предоставените от Федерацията по плувни спортове добавки.

Тримата уличени са отсрочили отлагането на Б-пробите си до излизането на тези резултати.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР