Родители на първокласници в столичното 105-о училище се оплакват, че

...
Родители на първокласници в столичното 105-о училище се оплакват, че
Коментари Харесай

Първокласник тормози съученици, законът забранява да го преместят

Родители на първокласници в столичното 105-о учебно заведение се оплакват, че съученик тормози децата им от месеци. Законът обаче се оказва безпомощен в обстановката.

Родителите настояват, че макар недоволствата им и инициираните по тематиката срещи, нищо не се случва. 18 са към този момент жалбите до управлението на школото. " Последният им контакт с моето дете приключи с лека телесна щета ", описа татко на едно от децата в класа. " Случките са толкоз притеснителни по характера и типа си, че ми е неловко да ги загатна в ефир ", сподели пред бТВ различен татко.

Момчето блъска децата в чиновете, отваря им принудително шкафчетата и раниците и рови в тях, гони ги, има физически контакт. Например вършат извършения по физическо за равновесие, вървешком по скамейка, въпросното дете сграбчва гира и размахвайки я, потегля против тях, разказват издевателството родителите.

" Не можем да стигнем до родителите на това дете - те не желаят да схванат, че има проблем ", настояват още обединилите се татковци и майки на потърпевши деца. Родителите към този момент са наели юрист, който е изискал защитата на учебното заведение да се намеси, а управлението да предприеме ограничения за приобщаващо обучение.

" В клас експанзия няма - постоянно съм при децата и съумявам да овладея ситуацията ", сподели класният началник Иванка Лазарова. " Ученикът е хиперактивен, с поведенчески проблеми, не работи в час, става, само че отвръщам незабавно и съумявам да се оправя ", споделя тя.
Истинска нервност провокира сезон 3 на хитовия уеб сериал „ Следвай ме "
Vbox7.com

Лазарова признава, че при многочислените й диалози с бащата на детето той твърдял, че другите възпитаници го предизвикат или не се предават правилно нещата. Той мисли, че е въпрос на спор сред останалите родители и него, а не е проблем с детето му.

" Във всяко учебно заведение в страната има подобен проблем, тонът не дава отговор на положителните нрави, би трябвало да сме етични ", разяснява директорката на 105-о учебно заведение. " Това, което желаят родителите и посочи техният юрист - пренасяне в друго учебно заведение, е невероятно според закона, тъй като ученикът е в 1-и клас ", изясни тя.

Директорката удостовери, че са провеждани многократни диалози с ученика. По думите й отвън образователните занимания с него работят психолог и възпитател.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР