Родители на осмокласник от Габрово се оплакаха от тенденциозно отношение

...
Родители на осмокласник от Габрово се оплакаха от тенденциозно отношение
Коментари Харесай

Учителка от Габрово нарече свой ученик нещастник

Родители на осмокласник от Габрово се оплакаха от преднамерено отношение в учебно заведение към момчето им. Учителка по математика от Априловската гимназия нарекла детето " злощастник " пред целия клас, след което го оставя на изпит. Родителите се пробват да интегрират сина си, който от раждането си е живял в Англия, само че е с българско съзнание.

Илко Цанев и брачната половинка му Нина прекарват над 20 години в Англия. Там се ражда и синът им Крум. Младежът към този момент е в осми клас. По време на пандемията вземат решение да се завърнат в родината и да заживеят в Габрово. На Крум му е мъчно с интеграцията и учи български език по време на локдауна.

След довеждане докрай главното си обучение кандидатства в елитната Априловска гимназия. След четири месеца в осми клас бащата на Крум е привикан на очна ставка с учители. Причината не е в дисциплината. Напротив. Момчето е сред  най-послушните в учебно заведение. Оплакванията са, че той има компликации по математика и немски език.

„ На срещата учителката по математика се обърна към мен пред всички учители, директорката  и класната и сподели: „ Крум не знае таблицата за умножение ”, описа за Нова бащата.

Екип на Нова изпита момчето на таблицата за умножение и се оказа, че то я знае. Родителите на Крум подозират, че учителката по математика е нарочила сина им. На срещата с бащата е намекнато, че Крум не е за това учебно заведение.

„ Останах с усещане, че ние би трябвало още незабавно да го отпишем. Че го слагаме в стресираща конюнктура и че той не е за това учебно заведение ”, показва Илко Цанев.

Но момчето не е отписано от учебно заведение, а стартира частни уроци, с цел да усъвършенства  българския си език, немския и математиката. Напрежението ескалирало, когато ученикът е изпитан на дъската, с цел да му се оформи срочна оценка.  

„ Решавах дилемите и попитах „ Така ли, госпожо? ”. Тя ме назова „ нещастнико ”, описа момчето.

„ Чула се е думата „ елементарен ”. И го нарекла с още няколко думи, които той не е чувал даже на български. тя му споделила яростно, че е разкъсан и му написала двойка за годината ”, твърди бащата.

Крум напуснал стаята и се обадил на родителите си. Майката отишла в учебното заведение, с цел да разбере какъв е казусът. И получава самопризнание от учителката по математика, която признала думите си и се извинила.

От управлението на Априловската гимназия потвърдиха версията на родителите. От учебното заведение обаче обявиха, че Крум не е умишлен от учителката си, макар че след обстановката с обидата получава двойка за периода. Проблемът бил, че приказва по-добре британски, в сравнение с български език.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР