Родители на абитуриенти масово теглят кредити за организацията на бала,

...
Родители на абитуриенти масово теглят кредити за организацията на бала,
Коментари Харесай

Асеновград пасти да яде, вижте откъде вече взимат тоалети за бала абитуриентите

Родители на зрелостници всеобщо теглят заеми за организацията на бала, които ще изплащат до Коледа. Около 2000 лв. излиза завършването тази година, сподели изследване на " Телеграф “.

Това е и най-често желаната сума. Клиентите избират 9- до 12-месечно разсрочване, описаха от няколко компании за бързи заеми. Има и преференциални условия за абитуриентски заеми. Например без първична такса за разглеждане и утвърждение на клиента, по-нисък лихвен % и бързо утвърждение единствено онлайн. Сумите, които се отпускат, стартират от 500 лева и стигат до 8000 лева Калкулациите демонстрират, че в случай че се изтегли заем за 9 месеца от 2000 лева, най-после с лихвите би трябвало да се върнат 2206 лева

Тоалети

Калкулацията на бала зависи от условията на зрелостника. Минималната сума за тоалет, прическа и ресторант е 2 бона, само че доста от завършващите поръчват и спомагателни екстри като видео- и фотозаснемане, първокласен автомобил и така нататък

За девойките едно от най-важните неща остава роклята, с която ще се появят на бала. Средната цена за тоалета е към 700-800 лева, само че е допустимо да излезе и по-евтино, в случай че се избере в последния миг. През април част от бутиците оферират понижения с по сто-двеста лв. надолу от действителната цена. Костюмите за момчетата пък вървят сред 300 и 800 лева

Но в случай че преди години столицата на формалните тоалети беше Асеновград, то в този момент от ден на ден младежи пазарят или онлайн, или бият път до някоя прилежаща страна. Тотален шлагер сега е Одрин, където облеклата и за младежи, и за девойки излизат доста по-евтино.

Салони

Докато за момчетата единственият спомагателен разход е обвързван с вратовръзка и обувки, което излиза към 200 лв. от горната страна, то при девойките има доста допълнения. Цените на формалните обувки потеглят от 80 лева и надминават 200 лева според от марката. За комплект с клъч родителите би трябвало да подготвят към 300 лева Отделно е подготовката на косата, грима и маникюра. Само тестът при стилист е към 30 лева Официална прическа с макиаж излиза минимум 60 лева Ако се прибави и маникюр, цената скача над стотачка. Някои салони оферират пакети – прическа и грим, дружно с маникюр и педикюр костват към 200 лева, като някои прибавят и подарък – слагане на мигли и украшения към лака.

Резервации

Тази пролет цените на кувертите потеглят от 70 лева и най-често стигат до 200 лева В по-луксозните заведения за хранене обаче сумата може да бъде надхвърлена. В столицата към момента има варианти за резервации в огромните хотели, като най-скъпите куверти минават две стотачки и включват 5-степенно меню с питиета и проведен конкурс за крал и кралица на бала.

Истерията към завършването към момента не се е отприщила във Варна, само че съгласно темпото на резервациите комплексът Златни пясъци ще се задръсти и тази година. Само в един от известните хотели там към този момент има непокътнати места от 10 учебни заведения. Предлагат се ол инклузив пакети с една нощувка за 230 лева на човек. Двудневният пакет е 320 лева Кувертът в заведенията за хранене по морето върви по 140 лева, като в него влиза салата, топло предястие и главно по желание, мезета и десерт, 2 безалкохолни питиета, 2 минерални води, аперитив от 100 мл и половин бутилка вино. В заведенията в Пиринско пък цените са сред 60 и 100 лева В момента обаче съвсем на никое място в Благоевград няма свободни места. Всичко е резервирано още през октомври и ноември предходната година, споделят ресторантьори.

Лимузината чукна 250 евро

Цената на лимузината за бала чукна 250 евро в София, сподели информация на " Телеграф “. В сумата влиза персонален водач, като изискването е да не вършиме повече от 100 км пробег и да върнете автомобила до 5 часа. Кабриолети, лимузини, първокласни джипове са измежду най-честият избор на младежите. Някои компании вършат и отстъпки, като измежду най-евтините оферти е наем за до 100 евро за целия ден. В множеството случаи не се доплаща в допълнение за водач, като услугата той да ви закара на бала влиза в цената.

Правят отстъпки за учители

Повечето хотели и заведения за хранене оферират отстъпки за учители. Така да вземем за пример в хотелите по морето за група над 100 младежи се дава 1 безвъзмездна стая за настаняване на учители. Заведенията пък вършат 50% понижение от куверта за поканен преподавател, а за класен началник и шеф купонът е безвъзмезден.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР