Родители „лекуват” децата си, като ги подлагат на глад и

...
Родители „лекуват” децата си, като ги подлагат на глад и
Коментари Харесай

Родители „лекуват” децата си, като ги подлагат на глад и жажда

Родители „ лекуват” децата си, като ги подлагат на апетит и жадност. На нетрадиционната процедура са се натъкнали от уеб страницата „ Офнюз”.

От изявления в обществените мрежи излиза наяве, че майки и татковци не дават никаква храна и вода на децата си, с цел да им пречистят организма от отрови.

„ Ситуацията е следната- когато децата ми се разболеят- на 8 и 5 години, лекуването, което подхващаме със брачна половинка ми, е да постоят гладни”, написа консуматор.

„ Аз моите деца се пробвам да ги държа по-дълго време без ястие и вода, когато са болнички, само че е трудно”, изяснява различен родител.

След дълго боледуване, лекуване с антибиотици и развита астма, Теодора Аврамова подлага и двете си внучки на нетрадиционната диета. Дава им единствено вода. „ За два дни се почистиха безусловно, започнаха да дишат обикновено. До момента никакви медикаменти не сме давали”, разяснява тя.

Според диетолози гладуването при децата е рисково и може да докара до хранително разстройство, промени в психологичното положение и даже бъбречна непълнота.

„ Не единствено органите и системите ще страдат, ще се следи по-лесна уморяемост, може да се стигне до припадъци”, предизвестява доктор Лалка Рангелова, основен помощник в отдел " Храни и хранене " в Националния център по публично здраве.

Лекарите отхвърлят и веганството при децата. Месото, яйцата и млечните артикули са наложителни за разстежа им.

„ Американската диетологична асоциация има мнение, в което споделя, че веганското хранене е уместно за всички, без значение дали са кърмачета”, показва обаче ръководителят на Българския вегански съюз Никола Донев.

При възрастните лечебното недояждане може да се практикува, само че за не повече от три дни и под наблюдаване от експерти.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР