Родители излязоха на протест пред Министерството на образованието и науката.

...
Родители излязоха на протест пред Министерството на образованието и науката.
Коментари Харесай

Родителски протести срещу маските и изолаторите в училище


Родители излязоха на митинг пред Министерството на образованието и науката. Те упорстват да отпадне наложителното носене на маски в учебно заведение, както и деца със признаци да бъдат вкарвани в изолатори , оповестява БГНЕС.

Според тях всички тези ограничения са стресиращи за деца та.

Организаторът на митинг а Милко Божанков и представител на „ Обединени родители “ съобщи, че в случай че не бъдат чути настояванията им, ще прибягнат до основаването на наставнически отряди, които ще са към учебни заведения та и няма да позволяват вкарването на деца в изолатори и ще управляват целия развой, защото считат, че той по-скоро е утопичен в сравнение с ефикасен.

„ Искаме да попитаме здравния министър и просветителния, че откакто се постанова такава мярка, за какво няма една единствена унифицирана, сертифицирана по някакви стандарти маска, която да е потвърдено безвредна и ефикасна против COVID-19 “, попита той и акцентира, че даже наложителното носене на маска отвън класната стая даже основава по-голяма заплаха от заразяване, в сравнение с в случай че не се носи маска, защото няма по какъв начин денем тя да не падне на земята, а и детето ще би трябвало да я оставя на разнообразни места – под чина, на чина, в джоба му, в раницата.

И настоя ограниченията да бъдат целесъобразни. Той уточни, че в Германия наложителното носене на маски е било анулирано, поради породени от носенето им здравословни проблеми и случай, приключил със гибел.

„ Не на маски те “ сподели и Поли Петрова.

„ За мен маски те в учебно заведение са един парадокс. Няма никакъв смисъл в това. Настоявам маски те да не са наложителни в учебно заведение. Ако желае някой, само че да не е наложително и да няма наказания, в случай че някой не носи маска “, уверена е тя и добави, че по-скоро би трябвало да се приказва на учениците за хигиена и да се съблюдава отдалеченост, само че носенето на маски съгласно нея не е решение.

Тя съобщи, че поучава сина си Мартин Благоев да не носи маска, когато е на учебно заведение.

„ Твърдо срещу съм. Не бих носил маска, само че както задължават, би трябвало да се носи, тъй като има наказания. Не мисля, че тази маска може да предотврати заболяване от каквото и да било “, съобщи Мартин Благоев уточни, че ще се пази като си мие по-често ръцете.

Протест през днешния ден се организира и в Благоевград, Ямбол, Пловдив, Стара Загора, а тази вечер във Варна и Добрич.

Утре в София, от 18 часа, още веднъж ще има митинг пред МОН в София с искане наложителното носене на маски да стане целесъобразно. 

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР