Родители и жители на столичния квартал Дианабад“ се събират на

...
Родители и жители на столичния квартал Дианабад“ се събират на
Коментари Харесай

Жители на „Дианабад“ на протест пред Столичната община заради строеж до детска градина

Родители и поданици на столичния квартал „ Дианабад “ се събират на утринен митинг пред Столичната община. Протестът под надпис ”Слънце за децата ” е против градеж в квартала, който е почнал в непосредствена непосредственост до детска градина „ Радост “.
„ Строежът е реалност. Докато дечицата играят, екскаватор работи, копае дупки “, разказа обстановката Мария Ибришимова от съдружие „ Зелен Дианабад “ пред БНР. Родителите желаят дейностите да бъдат обезопасени, а шумът да бъде минимизиран.

Към днешна дата се копае и градежът даже няма ограда. Използва се оградата, върху която се катерят нашите деца, добави Ибришимова.

От три години от сдружението се пробват да спрат градежа и не престават да упорстват локалната власт да размени частния терен с различен. Прехвърляни са били сред районната администрация и централната, имали са и среща с вложителя. „ Три години ни трансферират сред институции. “

Голяма група родители на деца от детската градина чакала осем месеца за среща с кмета на столицата Йорданка Фандъкова, след което нищо не се е трансформирало.

Мария Ибришимова дефинира това време като мъчителен опит, лишил доста сила и време без резултат, само че уточни, че кварталът е по-обединен отвсякога.

Липсва предпочитание да бъде предпазен ползата на жителите, на родителите, на децата, акцентира Мария Ибришимова.

„ Тук има чувство за предпочитание да бъде предпазен ползата единствено на избрани хора. И това не сме аз и вие, които вървим на работа, елементарни хора.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР