Родители и близки на загиналата при катастрофа 7-годишна Моника се

...
Родители и близки на загиналата при катастрофа 7-годишна Моника се
Коментари Харесай

Родители и близки на загинало в катастрофа дете на протест пред Съдебната палата в София

Родители и близки на починалата при злополука 7-годишна Моника се събраха на митинг пред Съдебната палата в София. Те се носят плакати с претенции за правдивост. 

Повод за наличието пред постройката на съда през днешния ден е и делото против някогашния чиновник на бранша за битка с проведената престъпност Владимир Панайотов - обвиняем за злополука в с. Братаница на 19 юли 2021 година.

При случая той блъсна седемгодишната Моника на пешеходна пътека. Детето умря.

Тази година, на първа инстанция, Окръжният съд в Пазарджик осъди Панайотов на четири години и осем месеца затвор и го лиши от право да ръководи МПС за шест години. Той се призна за отговорен по всички обстоятелства и условия, събрани като доказателства. 

Експертиза сподели, че Панайотов е карал със 73 км/ч. при позволени 50 км/ч в обитаемото място, а детето е издъхнало няколко минути след случая поради причнена тежка гръбначно-мозъчна контузия.

Втората инстанция обаче понижи присъдата на мъжа и той получи три години условно с четиригодишен изпитателен период, възбраната да кара бе понижена с две години. Панайотов бе наказан и на пробация за четири години.

Делото пред висшия съд е по митинг на прокуратурата и тъжби на фамилията на прегазеното момиченце.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР