Родилка на 27-годишна възраст, страдаща от HELLP синдром, е починала

...
Родилка на 27-годишна възраст, страдаща от HELLP синдром, е починала
Коментари Харесай

Разплете се мистериозната смърт на родилката от "Майчин дом"! 27-годишна жена постъпила със синдром HELLP, а после...

Родилка на 27-годишна възраст, страдаща от HELLP синдром, е умряла в " Майчин дом ", потвърдиха от лечебното заведение. Както БЛИЦ заяви, по-рано стана ясно, че полицията проверява гибелта на дамата, а околните й настояват, че няма информация.

Жената е постъпила в " Майчин дом " в 20.00 ч. на 23 октомври, в сериозно положение. Тя е била изпратена от частна болница ", където е следена цялата й бременност до този миг.

Консилиум от водещи експерти в " Майчин дом " открива диагноза HELLP синдром -най-тежкото затруднение, което може да настъпи по време на бременност.

Пристъпва се към интервенция незабавно след приемането на дамата. В последвалите реанимационни дейности са взели участие националните консултанти по " Акушерство и гинекология " и " Реанимация и упойка ". Въпреки напъните на лекарите настава полиорганна незадоволителна и срив в виталните индикатори на дамата, която е умряла на 24 октомври.

Бебето е родено живо и е избавено. В момента положението му е нормализирано и се намира в интензивното поделение на Отделението по неонатология.

Болница " Майчин дом " е подала сигнал за случая в Изпълнителна организация " Медицински одит ", с цел да стартира следствие и е уведомила управлението на Министерството на здравеопазването.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР