Родилка е била върната от няколко болници заради пандемията. Часове,

...
Родилка е била върната от няколко болници заради пандемията. Часове,
Коментари Харесай

Бременна обиколи болниците на няколко града, успя да роди в Бургас

 Родилка е била върната от няколко лечебни заведения поради пандемията. Часове, преди да роди, дамата и околните й обикаляли лечебните заведения в Ямбол и Стара Загора, само че безуспешно. Накрая детето се ражда в Бургас след шест часа по пътищата.

На 10 декември, в ранните часове на нощта, свекърът на дамата, родила второто му внуче, потегля да търси здравна помощ с отговорност за два живота. В дъжд и стихия стартира обикалянето на лечебни заведения. В Ямбол се оказва, че АГ отделението не работи. Според позицията на болничното заведение е трябвало наблюдаващите лекари да уведомят родилките. Свекърът и свекървата на дамата споделиха, че не са знаели и никой не им е споделил. Така Кръстьо отпътува към Стара Загора, до момента в който синът му гледа по-големия внук. С идването здравно лице не се появява, а защитата споделя да изчакат до сутринта, когато ще пристигна доктор, с цел да реши да одобри ли родилката, тъй като болничното заведение е претъпкана. Преди това обикалят дълго лечебното заведение, с цел да търсят АГ отделението, споделя свекърът.

" Върху мен бяха два човешки живота, когато ме изпратиха да пътувам за Бургас. Навън беше дъжд и стихия, а ние пътуваме по автомагистралата 200 км. Изплашихме се. Най-вече аз, тъй като настоявах да имат второ дете ", споделя пред bTV Кръстьо.

Щастливата развръзка следва в болничното заведение в Бургас. Веднага ги одобряват и дамата ражда крепко бебе. Направен й е и тест за ковид. Роднините няма да търсят правата си по правосъден път, само че приканиха лечебните заведения да премислят метода на банкет и работа с пациенти.

“Защото в тази ситуация става дума за два човешки живота. Ние имахме шанс и в този момент сме щастливи, само че не се знае при последващи сходни обстановки с други хора какво ще станe ", сподели Светла Овчарова, баба на бебето.

От болничното заведение в Ямбол изпратиха позиция, в която споделят, че пациентите е трябвало да бъдат известени, че отделението не работи. От Стара Загора пък обявиха, че одобряват родилки единствено, в случай че са в тежко положение.

Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР