Роди се българската Мамма миа“, това беше най-често срещаната реплика

...
Роди се българската Мамма миа“, това беше най-често срещаната реплика
Коментари Харесай

Уникалният мюзикъл Здравей! Как си, приятелю? по песните на Стефан Диомов идва във Варна

„ Роди се българската „ Мамма миа “, това беше най-често срещаната имитация от феновете, които посетиха премиерните спектакли на най-новия автентичен български мюзикъл „ Здравей! Как си, приятелю? “ на сцената на Националния музикален спектакъл.

Една от най-разпознаваемите от всички генерации български песни, " Здравей, по какъв начин си, приятелю? ”, е определена за заглавие на мюзикъла по песни на Стефан Диомов. Тя подсказва на феновете, че ще станат очевидци на една дълго чакана и вълнуваща другарска среща. А за някои от героите тя ще се трансформира и в любовна.

23 юни, Летния спектакъл - Варна ,

Сюжетната линия на мюзикъла ще върне приятни мемоари, ще стопли сърцата на феновете, а сигурно и ще разчувства. Защото героите са като че ли безконечните - Примерната, Самоувереният, Нетърпеливата, Суетната, Закъснелият, безконечният бунтовник - Клошарят, двама влюбени младежи и несъмнено, една към този момент пораснала „ дребна щерка “ Мария. В очертаващата се, като сякаш скучна лятна вечер, героите на мюзикъла ще разкрият дълго стаени секрети и защитавани откровения.

Този неповторим музикален план вплита затрогващите текстове на песните изпълнени от Тони Димитрова, Пламен Ставрев, Ваня Костова, Дани Огнянов, Тоника, Тоника Сухопътни войски и Фамилия Тоника в една персонална история за другарство и обич.

Солистите на Музикалния спектакъл ще опишат за първата и за остарялата обич, за възходите и за паденията, за прошката и за обидата, за разделите и за събиранията, само че най- към този момент за едно постоянно и откровено другарство . В този роман вземат участие още оркестърът, хорът и балетът на Националния музикален спектакъл.

Идеята е на Еделина Кънева, а либретото на Юрий Дачев. Оркестрацията на песните на Стефан Диомов са поверени на младия, само че към този момент одобрен маестро Георги Милтиядов, който е и диригент – постановчик. Режисьор на мюзикъла е Камен Воденичаров, сценографията и костюмите са на Николина Костова - Богданова, хореограф е Йоанна Стоянова, а координатор на плана Пеньо Пирозов.

Гостуването във Варна е на 23 юни 2024 година измежду естествения фон на Летния спектакъл . Билети в,
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР