Роди ли пандемията нови престъпления? Увеличи ли агресията на всички

...
Роди ли пандемията нови престъпления? Увеличи ли агресията на всички
Коментари Харесай

Тодор Тодоров: Хората се опитват да задоволят елементарните си нужди

Роди ли пандемията нови закононарушения? Увеличи ли експанзията на всички равнища? Отключи ли душевен отклонения?
„ Нови закононарушения като тип може и да няма, само че престъпността ще зачести. Няма по какъв начин това, което ни се случва в последната година да не се отрази и на тази страна от живота. В по дребните обитаеми места много постоянно има закононарушения, в които възрастни хора стават обект на експанзия. Това се случва предвид на безработицата и други обществени характерности ". Това съобщи в студиото на „ Събуди се " престъпният психолог Тодор Тодоров.
Според него пандемията няма да докара до сформирането на нови незаконни групи.

„ Най-вероятно ще зачестят случаите на домашно принуждение и възрастните хора ще станат обект на още по-големи измами. Хората ще се опитат да задоволят обикновените си потребности. През първия локдаун в магазините свърши тоалетната хартия, а не чаят ", прибавя Тодоров.

Специалистът споделя, че съгласно изследвания всеки пети човек, който е преболедувал вируса има проблеми.

„ При другите хора тези проблеми се отразяват друго, само че това го има. Общувам с много хора, които са били заболели. При всички от тях има боязън и едно очакване нещо неприятно да се случи. Тук по-важното е по какъв начин можем да помогнем на тези хора. По безусловно никакъв метод в страната няма регулация на психическия труд ", споделя Тодоров.

Според него е извънредно време лечението да получи своята регулация.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР