Родена като Маргарита Кармен Кансино, през 40-те години на миналия

...
Родена като Маргарита Кармен Кансино, през 40-те години на миналия
Коментари Харесай

Богинята на любовта Рита Хейуърт – екзотичната красавица, която покори Холивуд

Родена като Маргарита Кармен Кансино, през 40-те години на предишния век Рита Хейуърт се трансформира в една от най-големите актриси и таньорки, а също и секс знак . Снима се в 61 кино лентата в продължение на 37 години, а пресата ѝ дава названието „ богиня на любовта “ (The Love Goddess). Американският кино институт включва Хейуърт под номер 19 в класацията на най-големите дами звезди на класическото холивудско кино.

 Рита Хейуърт Getty

Рита е от разбъркан испано-ирландски генезис. Партнира на едни от най-големите имена на Холивуд като Фред Астер, Джон Уейн и Джийн Кели. Има петима съпрузи, като единият от тях е режисьорът Орсън Уелс. По време на цялата си кариера има проблеми с алкохола, изключително задълбочили се след гибелта на братята ѝ през 1974 година. През 1980 година е диагностицирана с Алцхаймер и умира на 68-годишна възраст от тази болест.

Рита Хейуърт – екзотичната хубавица, която покори Холивуд >>>

Маргарита е родена в Бруклин, Ню Йорк, на 17 октомври 1918 година и е най-голямото дете на двама танцьори. Баща ѝ Едуардо Кансино е от Кастилеха де ла Куеста, малко градче покрай Севиля, Испания, а майка ѝ Волга Хейуърт е американка с ирландски и британски генезис. Родителите подписват брак през 1917 година и имат и двама сина – Едуардо младши и Върнън. Бащата на Хейуърт полово я малтретира, като стартира в доста млада възраст, а майката се пробва да спи в същото легло с детето си в безрезултатен опит да спре насилието.

 Рита Хейуърт Getty

През 1931 година Едуардо Кансино партнира на 12-годишната си щерка, с цел да сформира акт, наименуван Танцуващите Кансино. Тъй като съгласно калифорнийския закон Маргарита е прекомерно млада, с цел да работи в нощни клубове и питейни заведения, татко ѝ я завежда със себе си на работа през границата в Тихуана, Мексико, което при започване на 30-те години на предишния век това е известно туристическо място за хората от Лос Анджелис. Докато е в Тихуана, бащата на Хейуърт продължава да я насилва полово, наричайки я своя жена и обличайки я в „ кокетни, секси облекла “.

Кариерата ѝ стартира с дребни функции в холивудски продукции, а ръководителят на студиото Хари Кон ѝ твърди, че обликът ѝ е прекомерно средиземноморски, което я лимитира до присъединяване в „ екзотични “ функции, които са по-малко на брой . Нейното фамилно име звучи прекомерно испанско, тъй че Рита Кансино става Рита Хейуърт, приемайки моминското име на майка си, за смут на татко си. Х ейуърт трансформира и цвета на косата си на пурпурен и прави електролиза, с цел да увеличи линията на косата си и да разшири външния тип на челото си.

Кон стартира да построява Хейуърт през 1940 година с филми като “Music in My Heart”, “The Lady in Question” и “Angels Over Broadway”. През същата година тя е показана за първи път на обложката на списание “Life”. През 1941 взе участие в мюзикъла “You'll Never Get Rich”, където партнира на Фред Астер в един от най-успешните филми, които студиото в миналото е предписание.

View this post on Instagram
Fred Astaire and Rita Hayworth dance in the film “You Were Never Lovelier” (1942)
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР