Роботизираният асистент за почистване SOFie започна работа на Летище София,

...
Роботизираният асистент за почистване SOFie започна работа на Летище София,
Коментари Харесай

Роботизираният асистент започна работа на Летище София


Роботизираният помощник за разчистване SOFie стартира работа на Летище София, оповестиха от пресцентъра на аерогарата. SOFie идва по линия на немската компания Dr. Sasse, която дава отговор за почистването на летището от март тази година.

Роботизираният помощник е екипиран с най-съвременните софтуерни и оперативни благоприятни условия и към този момент може да бъде забелязан в зоните на Терминал 2. Роботът съвместява най-новите трендове в електрониката и роботостроенето, оборудван е с голям брой датчици, които му разрешават да извършва отговорностите си по разчистване. SOFie може да работи до пет часа с едно зареждане на батерията, показват от летището. Роботът се отличава с висока аспирационна мощ и ниска консумация на вода.

„ SOFie е тук и е изцяло софтуерно оборудвана. Тя към този момент е пълностоен помощник на компанията за разчистване на Летище София и нейната помощ е незаменима в ежедневната активност по поддържане на летищната хигиена. Вслушахме се в дългогодишните мнения на нашите пасажери по отношение на чистотата и с помощта на SOFie ще имаме по-приятна летищна среда. Тя е освен ефикасен асистент, само че и магнит за пасажерите, които към този момент се снимат с нея “, съобщи Хесус Кабайеро, основен изпълнителен шеф на летището, съобщи Българска телеграфна агенция.

През март беше въведен нов модел на ръководство на процесите по разчистване на аерогарата, откакто немска компания пое тази роля, съобщиха тогава от Летище София. Бяха въведени нови системи за надзор на достъпа и отчитане на работното време и осъществената работа, както и нови устройства за дозиране на хигиеничните материали, които пестят близо 40% от употребяваните до момента почистващи химикали. Тогава компанията даде обещание, че в идващите месеци ще бъдат внедрени високотехнологични решения, в това число потреблението на профилирани сензори и програмен продукт за наблюдаване на площите, както и последни технологии за разчистване с роботизирани машини.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР