Роботизираните таксита на Uber ще се доставят от компанията Motional(снимка:

...
Коментари Харесай

Uber се връща в бизнеса с роботозирани таксита


Роботизираните таксита на Uber ще се доставят от компанията Motional
(снимка: Motional)

Близо две години след продажбата на подразделението си за самостоятелни коли, Uber се завръща към бизнеса с роботизирани таксита. Компанията е сключила 10-годишно съглашение с производителя на самостоятелни транспортни средства Motional (съвместно дружество сред Hyundai и Aptiv) за въвеждане на самоуправляемите коли в своите платформи за таксиметрови услуги и доставки.
още по темата
Автоматизираните коли на Motional ще транспортират пасажери и ще доставят артикули на клиенти на Uber, в това число на консуматори на услугата за доставка на храна Uber Eats, заяви The Verge. Същевременно Motional си партнира с главния съперник на Uber – Lyft, който пусна роботизирана таксиметрова услуга в Лос Анджелис по-рано тази година.

Подробностите за партньорството на двете компании към момента са нищожни. Засега е известно, че самостоятелните транспортни средства Motional ще се появят в услугите на Uber в няколко града в Съединени американски щати по-късно тази година.

Говорител на Uber удостовери, че евентуалните клиенти на услугата “роботакси ” няма да се записват в опашката с чакащи или да подписват съглашение за неразкриване, с цел да вземат участие в програмата за бета тестване на услугата.

Вероятно мащабът на разпространяване на услугата роботакси значително ще зависи от позицията на локалните управляващи. В другите американски щати управляващите употребяват друг метод за контролиране на сегмента на самостоятелния превоз – от тестването на сходни коли до стартиране по пътищата на пълноценни роботаксита.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР