Роботите на Dyson се очертават като ценни помощници в домакинската

...
Коментари Харесай

Британски разработчик подготвя серия домашни роботи


Роботите на Dyson се обрисуват като скъпи помощници в домакинската работа
(снимка: Dyson)

Н яколко прототипа на роботи в ролята на помощници в семейството сподели английският разработчик Dyson. Компанията възнамерява да наеме няколкостотин инженери през идващите пет години, които да работят по плана.

Първият сериен модел на домашен робот от Dyson се чака на пазара към 2030 година, заяви Гардиън. Разработчикът разказва машината като „ самостоятелно устройство за осъществяване на домакинска работа и други задания ”.

Представените прототипи показват достиженията на производителя във фината моторна технология на манипулаторите: роботизирани крака изваждат съдовете от сушилнята, вакуумират мебелите и събират детски играчки.

Компанията, известна най-много със своите прахосмукачки и сешоари, акцентира възходящия си интерес към технологиите за изкуствен интелект през последните години. Новата ѝ стратегическа посока ще бъде белязана от „ най-мащабната акция за набиране на личен състав ” в историята на компанията.
още по темата
В момента Dyson е отворила 250 позиции за експерти по „ компютърно зрение, машинно образование, датчици и мехатроника ”. В идващите 5 години компанията ще назначи 700  души, като единствено тази година личният състав ще нарасне с 200 индивида.

Разработването на технологии ще се прави в ново оборудване – компанията стартира построяването на най-големия проучвателен център по роботика в Обединеното кралство на летище Hullavington Airfield, близо до съществуващия дизайнерски център в Малмсбъри (Уилтшир).

Преди това центърът планираше да създаде електрическо транспортно средство Dyson, само че планът беше анулиран през 2019 година Работата по плана ще се прави също в лондонската лаборатория и в Сингапур, където е централата на компанията.

Dyson от дълго време реши да заложи на роботиката: през 2020 година компанията разгласи проекти да влага 3,45 милиарда $ в тази област дружно с новите технологии за мотори и логаритми за машинно образование. Тази година Dyson ще похарчи 750 милиона $ от бюджета.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР