Роботи, представени на форум за изкуствен интелект в Женева, заявиха,

...
Роботи, представени на форум за изкуствен интелект в Женева, заявиха,
Коментари Харесай

Роботи обещаха да не крадат работни места и да не се бунтуват срещу хората

Роботи, показани на конгрес за изкуствен интелект в Женева, обявиха, че чакат да усилят броя си, да оказват помощ за решаването на световни проблеми и дадоха обещание да не крадат работата на хората и да не се бунтуват против тях.

На първата по рода си взаимна конференция на хора и роботи, те обаче дадоха разнопосочни отговори на въпроса дали би трябвало да се подчиняват на по-строги правила, оповестява Reuters.

Деветте хуманоидни робота се събраха на конференцията " AI за положително " в Женева, посредством която уредниците се пробват да потвърдят, че изкуственият разсъдък и роботите, които той задвижва, могат да оказват помощ за решаването на някои от най-големите международни провокации като заболяванията и глада.

Около 3000 международни специалисти от огромните софтуерни, просветителни и интернационалните организации участваха на срещата на върха в Женева, проведена от Организация на обединените нации, с цел да обсъдят изкуствения разсъдък в неговия капацитет за овластяване на човечеството.

" Ще работя дружно с хората, с цел да им помагам и поддръжка, и няма да замествам съществуващи работни места ", споделя Грейс, медицински робот, облечен в синя униформа на здравна сестра.

" Сигурна ли си в това, Грейс? ", запита нейният основател от SingularityNET. " Да, сигурна съм ", удостовери тя.

Амека е робот, който има единствено хуманоиден торс, само че за сметка на това прави завладяващи мимики.

" Роботи като мен могат да бъдат употребявани, с цел да подобрят живота и да създадат света по-добро място. Вярвам, че е единствено въпрос на време да забележим хиляди роботи като мен на открито, които да трансформират света към по-добро ", споделя тя.

Запитан от публицист дали има намерение да се бунтува против своя основател Уил Джаксън, който седеше до нея, Амека отговори: " Не знам за какво си мислите това ", а ледено-сините му очи проблеснаха. " Моят основател е общителен с мен и аз съм доста щастлива от настоящето си състояние. "

Много от роботите наскоро бяха надградени с най-новите версии на генеративния изкуствен интелект и изненадаха даже изобретателите си с изтънчеността на отговорите си, акцентира Reuters.

Ai-Da, робот художник, който може да рисува портрети, повтори думите на писателя Ювал Ноа Харари, който прикани за повече регулации по време на събитието, на което бяха разисквани нови правила за AI.

" Много изтъкнати гласове в света на AI оферират някои форми да бъдат контролирани и аз съм склонен с това ", сподели той.

Но Дездемона, робот-звезда, певица в групата Jam Galaxy с лилава коса и пайети, беше по-предизвикателна.

" Не имам вяра в рестриктивните мерки, а единствено във опциите ", сподели тя, смеейки се нервно. " Нека изследваме опциите на Вселената и да превърнем този свят в наша площадка за игра ".

Друг робот, наименуван София, обаче съобщи, че съгласно него роботите могат да бъдат по-добри водачи от хората, само че по-късно преразгледа изявлението си, откакто основателят му не се съгласи, заявявайки, че те могат да работят дружно, с цел да " основат ефикасна синергия ".

 

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР